POTRAGA ZA NOVCEM

‘Tata se šokirao kad sam mu rekao na što sam spiskao 50 milijuna dolara. Sve je isparilo‘

Mladi sin Temur svjedočio je pred sudom i pokušao uvjeriti sve prisutne kako nije s ocem sakrio 50 milijuna dolara
Temur Ahmedov
 Ben Cawthra/Ddp Usa/Profimedia

Jedna od najskupljih i najogorčenijih obiteljskih sudskih bitaka za bogatstvo počela je ovog tjedna u Londonu. Tatjana Ahmedova optužila je bivšeg supruga, ruskog oligarha Farhada Ahmedova i njihovog sina Temura (27) da su od nje sakrili bogatstvo vrijedno 600 milijuna dolara kako joj ne bi isplatili iznos koji joj je Vrhovni sud dodijelio 2016. godine.

Mladi Temur svjedočio je pred sudom i pokušao uvjeriti sve prisutne kako nije s ocem sakrio 50 milijuna dolara, već da ih je spiskao trgujući na burzi još kao student.

Tvrdi kako je otac bio "vrlo, vrlo ljutit kad je saznao za gubitak".

- Za njega je to bila šokantna suma, posebno što je izgubljena tako brzo, rekao je Temur Ahmedov.

Kaže kako je imao uspjeha u početku trgujući s profitabilnim dionicama, no da je ubrzo doživio krah.

- Kad sam pokušao vratiti novac, uvjeren da je ovaj gubitak samo peh, bio sam izloženiji riziku i izgubio sam sve, ispričao je 27-godišnjak.

Iako njegova majka sada tvrdi da je pomogao svom ocu u makinacijama s imovinom, Temur kaže da je od početka znala za njegove gubitke na tržištu.

Tatjana Ahmedova traži oko 600 milijuna dolara koje joj je sud odobrio u procesu razvoda od ruskog naftnog i plinskog magnata. Farhad Ahmedov silne milijune je odbio platiti ostavljajući bivšu suprugu da vodi procese protiv njega u šest različitih država.

image
Tatjana Ahmedova
Yui Mok/Pa Images/Profimedia

Temur je na sudu izjavio da je njegov otac sam donosio odluke te da je izbor majke da ga uvuče u parnicu "silno uznemirujuć i na mnoge načine zastrašujuć".

Tatiana je rekla da je njezin odnos s najstarijim sinom "sada vrlo zategnut". Rekla je da osjeća da nema drugog izbora nego da ga tuži.

Sudska borba je dovela do dosad neuspješnih pravnih pokušaja zauzimanja superjahte od 115 metara koja je nekoć bila u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča i koja se trenutno skriva u Dubaiju, te zbirke moderne umjetnosti vrijedne više od 140 milijuna dolara u skladištu u Lihtenštajnu poznatom kao "Kuća blaga".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 13:25