POSEBNA ZONA

Tabla na plaži popularnog ljetovališta razbjesnila javnost: ‘Ovo je samo preporuka, želimo da se ljudi odmore...‘

Učinili smo to kako bismo omogućili mir turistima koji se žele odmoriti bez dječje vriske, kaže menadžer Milen Dimitrov

Plaža u Bugarskoj (ilustrativna fotografija)

 Peter Forsberg/alamy/alamy/profimedia/Peter Forsberg/alamy/alamy/profimedia

Fotografija iz popularnog ljetovališta na bugarskoj obali Crnog mora ovih dana izazvala je žustru raspravu na društvenim mrežama. Naime, plaža u bajkovitom mjestu Shkorpilovtsi blizu Varne podijeljena je u dvije zone - jedna je za osobe s djecom, a druga samo za odrasle, prenosi Dnevni Avaz.

Mnogi su u tome prepoznali diskriminaciju, no upravitelj plaže tvrdi kako mu nije bila namjera nikoga uvrijediti - mislio je, objašnjava, isključivo na udobnost svih gostiju.

- Učinili smo to kako bismo omogućili mir turistima koji se u potpunosti žele odmoriti bez dječje vriske - rekao je menadžer Milen Dimitrov.

- Kad sam s djetetom, idem u dio koji je za djecu. Mališani tamo sklapaju nova prijateljstva, zabavljaju se... Ne smetaju drugim ljudima koji su se došli odmoriti. A često odem i u zonu bez djece, tad se samo odmaram - izjavio je turist Kalčo Roev, koji je zadovoljan ovom idejom.

- Nema nikakve zabrane, ovo je samo preporuka, nitko ni na koji način ljudima ne ograničava pristup plaži - dodali su iz tvrtke koja upravlja plažom.

- Pravo na izbor nije diskriminacija. Trudimo se udovoljiti svim našim gostima, onima s djecom i onima bez djece. U zoni za djecu nema žena u toplesu, nema nargila na stolovima, a i glazba je tiša. A s druge strane, zonu bez djece, vjerovali ili ne, uglavnom koriste roditelji koji su djecu ostavili kod baka i djedova jer samo žele malo mira - napisali su na Facebooku iz restorana koji posluje na spomenutoj plaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2024 10:20