NEVJEROJATNO

SUPRUGOV LEŠ MJESECIMA DRŽALA U DNEVNOM BORAVKU 'Samo sam htjela da ga pojedu ptičurine lešinarke'

 YouTube

Protiv Ile Solomon (54) iz Lafayettea u američkoj saveznoj državi Indiani mogla bi biti podignuta optužnica jer nadležnim organima nije prijavila smrt svog supruga, s čijim je lešem u kući živjela čak devet mjeseci.

Tijelo njezina supruga Geralda Gavana, 88-godišnjeg veterana Drugog svjetskog rata, pronađeno je još 3. svibnja u Ilinom dnevnom boravku, a ona je policiji tada rekla da je umro prije pet dana. No, obdukcijom je utvrđeno da je na drugi svijet otišao barem devet mjeseci prije. Uzrok smrti je nejasan.

'Samo sam mislila da netko tko je toliko toga učinio za Sjedinjene Države zaslužuje smrt kakvu je sam tražio, to je sve', krenula je prije nekoliko dana objašnjavati Ila lokalnoj televiziji zašto mjesecima nikom nije rekla da je obudovjela. 'On je htio da ga pojedu ptice kako bi postao dijelom životnog ciklusa', dodala je.

Ila tvrdi da je Gerald u oporuci napisao da želi umrijeti ritualnom smrću prema tradiciji iz Indije, gdje navodno ptice lešinarke izjedaju ljudsko tijelo nakon smrti.

'Druga opcija je bila da ga ostavim negdje vani ili da on sam umre vani pa da ga tamo pojedu ptice, ali nije se tako potrefilo. Eto, umro je ovdje', kazala je Ila novinarima koje je ugostila u svojoj dnevnoj sobi.

Tvrdi da je, nakon što je izdahnuo, otvorila vrata koja iz dnevne sobe vode u dvorište nadajući se da će lešinarke doletjeti kroz njih i dobro se nahraniti. No, to se nije dogodilo...

Pokazala je i komad papira za koji tvrdi da je Geraldova oporuka, na kojemu uistinu piše nešto o tradicionalnom pokapanju, ali ne i o pticama. Njih je pokojnik navodno spomenuo na nekakvom dodatku koji je, opet navodno, u rukama policije.

U samoj policiji potvrđuju da su o cijelom slučaju poveli istragu, ali ne iznose previše detalja i čini se da su se zasad usredotočili na neprijavljivanje smrti, što je kazneno djelo u Indiani.

'Da, propustila sam prijaviti da je umro i to je kazneno djelo, ali nemam pojma hoće li me optužiti zbog toga', kaže Ila i napominje da je državi vratila sav novac na ime veteranske naknade i isplaćenih beneficija pokojnom Geraldu.

Pod uvjetom da ne završi iza rešetaka, Ila razmišlja o novom početku. Kaže da bi drugima htjela pomagati u prevladavanju tuge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:46