NA ČETVRTOM SPOJU

Suprug poznate tenisačice optužen za silovanje žene: ‘Pribio ju je na krevet licem prema dolje...‘

Bretherton je svoju žrtvu upoznao preko zajedničkog prijatelja u ljeto 2007. godine, a ponovno su se vidjeli na piću u siječnju

Anne Keothavong i Andrew Bretherton

 Daniel Hambury/Pa Images/Profimedia/Daniel Hambury/pa Images/profimedia

Andrewu Brethertonu (49), odvjetniku oženjenom bivšom britanskom teniskom zvijezdom Anne Keothavong, danas je počelo suđenje za silovanje. Krivi ga se da je pribio ženu na krevet licem prema dolje tako da je osjećala kao da se guši, a zatim ju je silovao, rečeno je porotnicima. Žrtva se othrvala i pobjegla iz kuće u zapadnom Londonu, a cijeli događaj dogodio se u svibnju 2008. godine, prenosi Daily Mail.

Odvjetnik školovan na Oxfordu, koji se 2015. godine oženio tenisačicom Keothavong, negira obje točke optužnice za silovanje. Bretherton je svoju navodnu žrtvu upoznao preko zajedničkog prijatelja u ljeto 2007. godine, a ponovno su se vidjeli na piću u siječnju te godine. Na njihovo četvrtom spoju, par je večerao i popio bocu vina u pubu prije nego što ju je pozvao na piće u svoj stan u Kesingtonu.

image

Anne Keothavong i Andrew Bretherton

Old Boy‘s Club/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Old Boy‘s Club/backgrid/backgrid Uk/profimedia

- Bila je jako sretna u njegovom društvu te večeri i gledala ga je kao potencijalnog dečka. Počeli su se ljubiti na rubu kreveta nakon čega je odgurnula njegovu ruku dok joj je pokušavao otkopčati hlače. Bretherton je ustao i otišao do stereo uređaja te pustio Welcome to the Jungle od Guns N‘ Rosesa, rekao je tužitelj Brian O‘Neill.

Kad se vratio do kreveta, počeo joj je skidati hlače i tad su počele njezine sumnje. Udario ju je po stražnjici na što mu je rekla da je to pregrubo. Prema njenim riječima, to je bio trenutak kad se u njemu nešto preokrenulo. Gurnuo joj je lice u jastuk zbog čega je osjećala kao da se guši. Pokušala se izmigoljiti, ali se nije uspjela pomaknuti. Kad ju je okrenuo, uspjela je pobjeći do kupaonice i zaključati se u njoj.

- Nije mogla pozvati pomoć jer je telefon ostavila kraj ulaznih vrata. Otključala je vrata kupaonice, zgrabila jaknu s ruba kreveta, uzela torbu i potrčala prema vratima. Na izlasku je vikala na Brethertona, kaže O‘Neill.

Pet dana kasnije posjetila je specijalistički centar za silovanje u središtu Londona gdje ju je pregledao liječnik. Isti dan prijavila je policiji napad, ali nije bila spremna pokrenuti postupak. 2018. godine počela se raspitivati o mogućnosti pokretanja tužbe protiv Brethertona i na kraju je snimljene izjave predala policiji 2. listopada.

Sredinom siječnja 2019. Bretherton je ispitan, a policajcima je rekao da su sudjelovali u sporazumnom seksu tijekom kojeg je ona postala ljuta i uzrujana. Sarah Forshaw, Brethertonova zastupnica, rekla je da će njegova supruga biti karakterni svjedok i pokušati obraniti njegovu čast. Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:06