NALJUTIO BRITANCE

Sukob oko Falklanda: Ratni veteran nazvao Seana Penna idiotom, TV avanturist ga želi baciti krokodilima

Nakon što je kritizirao medije i odlazak princa Williama na Flakland, glumac navukao je na sebe bijes javnosti
 AFP

Nakon što je slavni oskarovac Sean Penn kritizirao vojnu misiju na Flaklandskom otočju, u kojoj sudjeluje i princ William, optuživši i britanske medije da huškaju na rat protiv Argentine, tamošnji ratni junak 50-godišnji Simon Weston, obrušio se na glumca, nazvavši ga budalom.

Naime, kako piše Daily Mail, Weston, koji je 1982. godine teško ozlijeđen u argentinskom napadu, u kojem je smrtno stradalo 48 ljudi, navodi kako je „Penn živi dokaz da slava ne znači da znate o čemu pričate“.

- Penn je idiot. Dovoljno je loše da ljudi misle da si budala, ne moraš i otvoriti usta i dokazati to – rekao je Weston britanskom tabloidu The Sun.

Pennov iskaz u kojem kritizira britansku misiju na Falklandskom otočju drugi je u dva dana, čime je na sebe navukao bijes tamošnje javnosti. Tako je i televizijski adventurist Ben Fogle, inače bliski prijatelj princa Williama izjavio kako je Penna poželio baciti krokodilima.

Izjava poznatog glumca smatra se posebno neprimjerenom obzirom da dolazi uoči 30. obljetnice neuspjele invazije Argentine 1982. godine na Falklandsko otočje, nakon čega je u ratu poginulo 900 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 04:38