JOŠ JEDNA PRESUDA

Sud u Istočnom Sarajevu zatražio izručenje Paravinje zbog presude za silovanje 2002.

Zahtjev za ekstradiciju podnesen je Sudu jer je 22. prosinca zakazana rasprava o žalbama obrane i tužiteljstva

SARAJEVO - Bosanskohercegovački Okružni sud u Istočnom Sarajevo zatražio je povratak Dragana Paravinje iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu kako bi se mogla donijeti drugostupanjska presuda u optužnici prema kojoj ga se tereti za silovanje u okolici Jahorine 2002. godine .

Zahtjev za ekstradiciju podnesen je Sudu jer je 22. prosinca zakazana rasprava o žalbama obrane i tužiteljstva na presudu Osnovnog suda na Sokocu gdje je Paravinja u srpnju ove godine osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora za silovanje. Riječ je o standardoj proceduri.

Podsjetimo, vlasti BiH su sedam dana nakon ove presude Paravinju izručile Hrvatskoj kako bi se mogla dovršiti istraga o nestanku 17-godišnje Antonije Bilić iz Drniša . Ta je istraga ovog tjedna okončana podizadnjem optužnice protiv Paravinje za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije te pokušaj silovanja još jedne djevojke.

U utorak je Paravinji produžen pritvor za još dva mjeseca.

Izručenje paravinje traži i Srbija u kojoj je pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:35