NASILJE NAD ŽENAMA

Stravičan zločin u Afganistanu: Punica pokušala prisiliti sinovu ženu na prostituciju, a kad je odbila, odrezali su joj glavu

Pakistani students sing as they hold pictures of 14-year-old schoolgirl Malala Yousufzai, who was shot last Tuesday by the Taliban for speaking out in support of education for women, during a tribute at the Pakistani Embassy in Abu Dhabi, United Arab Emirates. Pakistan airlifted a 14-year-old activist who was shot and seriously wounded by the Taliban to the United Kingdom for treatment Monday, a move that will give her access to the specialized medical care she needs to recover and also protect her from follow-up attacks threatened by the militants. (AP Photo/Kamran Jebreili)
 AP

Afganistanska policija uhitila je četvero osoba pod optužnicom da su pokušali prisiliti ženu na prostituciju, a kad je odbila, odrezali su joj glavu.

20-godišnja Mah Gul dekapitirana je prošloga tjedna nakon što ju je vlastita punica pokušala natjerati da spava s muškarcem u njezinoj kući u provinciji Herat, rekao je za AFP šef tamošnje policije Abdul Ghafar Sayedzada.

- Uhitili smo punicu, punca, žrtvinog muža i muškarca koji ju je ubio - rekao je Sayedzada.

Gul se udala za prije četiri mjeseca, a majka njezinog muža već ju je nekoliko puta pokušala natjerati na prostituciju, kazao je Sayedzada.

Osumnjičeni za ubojstvo, Najibullah, kazao je da ga je punica namamila da ubije Gul kazavši mu da je djevojka prostitutka.

- Oko 2 sata ujutro Gulin muž krenuo je u svoju pekaru. Došao sam u kuću i ubio je nožem uz pomoć punice - rekao je Najibullah.

Ubojstvo je uslijedilo nakon oštre osude svjetske javnosti zbog ranjavanja 14-godišnje Pakistanke Malale Yousafzai, koju su talibani ustrijelili jer se usprotivila zbog kršenja ženskih prava.

I dok slučaj 14-godišnje djevojčice puni svjetske naslovnice, ljudi preko društvenih medija upozoravaju da su nasilje i ugnjetavanje žena svakodnevna pojava u Afganistanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 04:32