ČAK 38 SUMNJIVIH SLUČAJEVA

STRAVA U ITALIJI Medicinska sestra trovala pacijente jer su joj bili iritantni oni i njihove obitelji

 Twitter

Daniela Poggiali, 42-godišnja medicinska sestra, uhićena je u gradu Lugu u sjevernoj Italiji. Istraga je pokrenuta u travnju nakon iznenadne smrti 78-godišnje pacijentice Rose Calderoni koja je u bolnicu primljena nakon rutinske bolesti. U njenom krvotoku pronađena je visoka koncentracija kalija.

Tužitelj Alessandro Mancini kazao je kako istražuju 38 slučajeva od čega je čak 'deset sumnjivih smrti koje se povezuju s djelatnošću ove medicinske sestre'.

Prema pisanju stranih medija optužena je da je davala svojim pacijentima visoke doze kalija što je kod njih izazvalo probleme sa srcem i smrt. Navodno je to činila jer je njih ili članove njihove obitelji smatrala iritantnima.

Jedan od djelatnika bolnice kazao je kako je Poggiali tražila da je fotografiraju pored tijela osobe koja je preminula nekoliko minuta ranije. Drugi, pak, tvrdi kako se jednom prilikom šalila da je teškom bolesnom pacijentu dala kalij. Njena kolegica kazala je kako se radi o 'izuzetno marljivoj djelatnici, ali jako hladnoj i rezerviranoj osobi'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 14:08