TIHA POMOĆ

Što će Putin reći? Srbija Ukrajini indirektno izvezla 800 milijuna eura streljiva, Vučić: ‘Ne zanima me...‘

Tiho su povećali prodaju streljiva Zapadu, što u konačnici pomaže obrani Ukrajine

Aleksandar Vučić 

 Attila Kisbenedek/Afp/Profimedia/Attila Kisbenedek/Afp/Profimedia

Srbija je od početka ruske invazije na Ukrajinu preko trećih zemalja Kijevu izvezla streljivo u vrijednosti od 800 milijuna eura, otkriva Financial Times.

Navodi da su tiho povećali prodaju streljiva Zapadu, što u konačnici pomaže obrani Ukrajine, iako nisu podržali sankcije protiv Rusije.

Njihove procjene je predsjednik Aleksandar Vučić djelomično potvrdio, govoreći da neće zauzimati strane u ratu jer se radi o poslovnoj prilici.

- Ovo je dio našeg ekonomskog oporavka i važno je za nas. Izvozimo naše streljivo, ne možemo izvoziti u Ukrajinu ili Rusiju, ali imali smo puno ugovora s Amerikancima, Španjolcima, Česima i drugima. Što oni na kraju rade s tim, njihov je izbor - prenosi Financial Times riječi srpskog predsjednika.

Dodao je da čak i ako zna gdje streljivo završi, smatra da to nije njegov posao, već osigurati da se streljivom rukuje legalno.

- Moram se brinuti za svoje ljude i to je to. To je sve što mogu reći. Imamo prijatelje u Kijevu i Moskvi, to su naša slavenska braća - rekao je Vučić, a prenosi britanski portal.

Na novinarsko pitanje je li brojka od 800 milijuna eura točna, Vučić je rekao da se to odnosi na "možda period od dvije ili tri godine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 08:59