NISU NORMALNI

STJUARDESE OTKRIVAJU NAJLUĐE PUTNIKE S KOJIMA SU IMALE POSLA 'Ne zatvarajte pretinac za prtljagu! Kako će moje dijete disati unutra?'

 Thinkstock

Putovanje zrakoplovom, iako u mnogih budi strah (postoji i knjiga na tu temu, ali nije vezana samo za letenje, autorica je za one koji se ne sjećaju Erica Jong), i dalje je najsigurniji način putovanja i najčešće ugodan i udoban. Velikoj većini putnika zastane dah kad vide sjajni zrakoplov na pisti, a, kako smo nedavno objavili, ženama zaigra srce kad vide pilota (prvi su na listi najpoželjnijih profesija), a muškarcima kad vide stjuardese (sada ih vole zvati kabinsko osoblje: koliko to god bilo politički korektno, naprosto ubija konotativnost).

E, pa te se stjuardese vrlo često na svojim letovima susreću sa situacijama koje teško da bi osmislio i najtalentiraniji scenarist u Hollywoodu. Već je rulao pistom U pričama koje su podijelile s medijima jedna se apsolutno ističe. Dakle, prije svakog polijetanja stjuardese prođu kabinom i zatvore sve pretince za prtljagu iznad glava putnika. Tako je svoj posao obavila i jedna od stjuardesa, ali kad se vratila do svog mjesta, okrenula se da još jednom provjeri i vidjela da je jedan pretinac i dalje otvoren.

Pomislivši da je možda netko od putnika trebao još nešto uzeti dok je avion već rulao pistom, vrati se do pretinca i pokuša ga zatvoriti. A onda šok: žena koja je sjedila ispod pretinca ustane i počne vikati: “Prestanite više zatvarati pretinac, kako mislite da će moje dijete unutra disati!?” Dijete je potom stavljeno ženi, koja zbog toga i dalje nije bila pretjerano sretna, u krilo, pa je zrakoplov mogao uzletjeti. Mnogo se ozbiljniji slučaj dogodio prošli tjedan kad se u Istanbulu u zrakoplov ukrcala mlađa žena s torbom. Morala na toalet. Kad je zrakoplov već bio u zraku na putu prema Parizu iz torbe, koja je bila smještena na pod (ne u pretinac), izašla je djevojčica i otišla na WC. To je, jasno, primijetio jedan od putnika, izvijestio stjuardese. Dijete, koje nije imalo kartu, nastavilo je let izvan torbe, ali su ona i žena po slijetanju privedene. Bila je riječ o pokušaju krijumčarenja djeteta s Haitija koje je namjeravala posvojiti. Vratimo se ipak onim slučajevima koji su nešto zabavniji. Tako je jedan putnik po ulasku u zrakoplov pitao nasmiješenu domaćicu zrakoplova gdje se može prijaviti za masažu tijekom leta dok je možda vrhunac postigao drugi koji je, samo je njemu znano zašto, pitao smije li masturbirati dok je na snazi obveza vezivanja pojasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:13