SKANDAL U SUSJEDSTVU

Srpski političar: Snimka seksa je autentična, ukradena je; Oglasila se BIA, ali i Vučić: On je sramota, mi znamo neke stvari

Zastupnik Đorđe Miketić našao se ovih dana u središtu zanimanja zbog intimne fotografije njega i nepoznate ženske osobe

Đorđe Miketić

 Screenshot, Cropix

Zastupnik u Skupštini Srbije Đorđe Miketić našao se ovih dana u središtu zanimanja javnosti zbog intimne fotografije njega i nepoznate ženske osobe koju je dobio preko Vibera - uz prijeteću poruku. Samo dan ranije srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je na TV Pinku rekao da zna nešto o Miketiću rekavši za njega da je ‘ljudska sramota‘, a onda je uvredu ponovio i kasnije na TV Hepi.

- Ja naravno ne smijem govoriti o detaljima. On je jedna ljudska sramota. On zna što ja znam. Bolje da ne kažem ništa, govorio je predsjednik Vučić o Miketiću dan prije nego što će zastupnik dobiti eksplicitnu snimku koja je pokrenula lavinu reakcija.

Zastupnik srpske opozicijske stranke Zajedno u priopćenju je potvrdio autentičnost snimke koja je objavljena na društvenim mrežama, napominjući da je fotografija puštena u javnost s ciljem zastrašivanja svih protivnika režima.

- Uvijek ću reći što je istina, a što ne. Radi se o staroj privatnoj snimci koja je očito ukradena iz mog stana. Kada sam ulazio u politiku, bio sam spreman na razna podmetanja, navodi Miketić u priopćenju, prenosi Danas.

Dodaje da je zahvalan svojoj supruzi, također aktivistici, na podršci kao i svima koji su mu je pružili ovih dana, javno i privatno.

- Znali smo što možemo očekivati. Snažno se zalažem za odgovornost, a to vrijedi i za moje postupke. Međutim, ova snimka predstavlja zastrašivanje za sve protivnike režima. Ako podignete glas, bavit ćemo se vašim privatnim životima, vašim prijateljima, suprugama, djecom, zabavama na koje odlazite, internetskim stranicama koje posjećujete, navodi.

Mišljenja je da sve podsjeća na Miloševićevo doba.

- Posljednji put kada smo imali takvu diktaturu, pod vlašću Miloševića, ubijalo se političke protivnike (Ivan Stambolić), novinare (Slavko Ćuruvija), građane su tuklo i zatvaralo zbog kritičkog mišljenja, a taj teror su provodile snage državne sigurnosti i institucije države Srbije. Sve ovo podsjeća na doba Miloševića. Ali i tom razdoblju je došao kraj. Tama je uvijek bila najcrnja pred svitanje. Svjesnim ulaskom u ovu tuču, htio sam pokazati građanima i prijateljima da nemaju razloga za strah. Moraju podignuti glas, ne smiju pristati na ucjene. Jer svaka promjena polazi od nas samih, kaže Miketić.

On dodaje da je vrijeme da se izađe iz „vrtloga blata, prijetnji i reality politike“.

- Na kraju, zaista je gnjusno, da Vučić na današnji dan, kada roditelji ubijene djece prosvjeduju ispred OŠ Ribnikar, želi zasjeniti tu temu objavljivanjem nečijih privatnih snimki, zaključio je Miketić u priopćenju jučer navečer.

O slučaju se oglasila i Sigurnosno-informativna agencija (BIA) koja je priopćila da je nakon objave dužnosnika Zajedno Đorđa Miketića o postojanju eksplicitne fotografije pokrenula istragu i da su stručnjaci BIA-e utvrdili da je riječ o fotografiji sa snimke duljeg trajanja za čiji nastanak BIA ne snosi nikakvu odgovornost.

Ističu kako Miketić nije predmet bilo kakve obrade ili interesa BIA-e.

U priopćenju je BIA pozvala Miketića da prestane s napadima na službe sigurnosti Srbije i predsjednika Srbije i da, obzirom da je u javnosti otvorio temu privatne snimke, javno obznani kako je, gdje i pod kojim okolnostima nastala snimka. Također ga pozivaju da otkrije što se nalazi na snimci.

Danas se o eksplicitnoj snimci oglasila i supruga Đorđa Miketića. Virdžinija Đeković pružila je punu podršku suprugu, napomenuvši da je "bavljenje moralom, posebno seksualnim, isključivo osobna i privatna stvar dogovora i pristanka, pa i u kontekstu javne dužnosti i odgovornosti koju ona sa sobom nosi.

Eksplicitna fotografija Đorđa Miketića i Vučićev obračun preko medija sa zastupnikom Zajedno jedna je od najistaknutijih tema predizborne kampanje uoči izvanrednih parlamentarnih, lokalnih i pokrajinskih izbora u Srbiji koji će se održati 17. prosinca.

Vučić: To nije ljubakanje s djevojkama

Kod voditelja Milomira Marića na TV Hepi Vučić je danas opet komentirao Miketićevu privatnu snimku.

- To nije ljubakanje s djevojkama, kako bi on to želio predstaviti. U nekim drugim stvarima nikada nisam sudjelovao u kojima on sudjeluje i nikada takve stvari nisam radio. Ali obratite pažnju, sutradan, kaže: ‘Evo poslao mi je netko sliku, je li to rukopis BIA-e po nalogu Vučića? BIA je zaključila da to nije slika, da je skinuta sa snimke. Snimka nije napravljena tajnom kamerom, već je napravljena nekom kamerom, kako sam dobio informaciju iz BIA-e. Rekao sam im - ovakve se stvari ne rade. A oni kažu: ‘Predsjedniče, to je snimano iz blizine, svoju kućnu snimku je upotrijebio da se prikaže kao žrtva, on zna tko ga je snimao’", rekao je Vučić.

Nakon što je voditelj u emisiji u kojoj je Vučić gostovao rekao da je Miketić sad zbog toga junak opozicijskih novina, predsjednik Srbije je nastavio:

- U pitanju su neke druge stvari, nikome ne smeta ni ljubakanje. On je jedna ljudska sramota. Sramota je kako se ti ljudi ponašaju. Službe ne pripremaju dokaze, kako oni tvrde, postoje stvari koje znamo, a sramota da se o takvim stvarima govori. I ovo što je pokušao podmetnuti, sam je snimao, njegov prijatelj, zna on. Pitajte ga da pokaže cijelu snimku, mi znamo za neke stvari koje su puno drugačije od toga, rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:06