IZGUBIO POSAO

Srpski pisac Vladimir Arsenijević dobio otkaz nakon gostovanja kod Aleksandra Stankovića

Glavni urednik Pressa tvrdi kako je prekid suradnje s Arsenijevićem posljedica lošeg financijskog stanja Pressa
 Igor Sambolec/CROPIX

ZAGREB - Srpski pisac Vladimir Arsenijević dobio je otkaz u listu Press nakon gostovanja u emisiji Aleksandra Stankovića prošle negdjelje, piše Danas.hr. Kao razlog otkaza Arsenijeviću su u Pressu naveli loše financijsko stanje lista zbog kojeg više ne mogu plaćati njegove kolumne. Međutim, postavlja se pitanje je li njegovo gostovanje kod Stankovića u emisiji povod otkazu .

Glavni urednik Pressa Nenad Lazić tvrdi kako prekid suradnje s Arsenijevićem nema veze s njegovim gostovanjem kod Stankovića.

Podsjetimo, Arsenijević se u intervjuu prošle nedjelje kritički osvrnuo na Momu Kapora za kojeg je naveo da je bio 'ozbiljni sociopat' koji je o razvalinama Vukovara govorio kao o gradu 'običnog provincijskog baroka', o zgradama, a ne o ljudima koji tu žive.

Tijekom svoje spisateljske karijere Arsenijević je dobio prestižnu nagradu Nin 1994. godine za roman 'U potpalublju' koji do sada preveden na 20-ak jezika. U javnosti je poznat po svojim protumiloševićevskim stavovima koje se nije libio iznositi. Napisao je još četiri romana: Anđela, Meksiko ratni dnevnik, Išmail i Predator.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 15:16