KORONAVIRUS

SRPSKI MEDIJI: TALIJAN POBJEGAO IZ HRVATSKE KARANTENE, PREKO CRNE GORE POKUŠAO UĆI U SRBIJU Nisu mu dopustili prelazak granice

Ilustracija
 Ante Čizmić / Hanza Media

U Srbiji je u srijedu potvrđeno šest novih slučajeva koronavirusa čime je broj zaraženih dosegao 18, objavilo je u srijedu navečer ministarstvo zdravlja u redovitom izvješću.

Nacionalni referentni laboratorij "Torlak" do sada je testirao ukupno 151 osobu. U izvješću od 18 sati navedeno je da je u tijeku testiranje još 21 osobe, a u 20 sati potvrđeno je da ih je šest bilo pozitivno. Među novotestiranima 15 je bilo negativno, objavljeno je na posebnoj internet stranici covid19.rs koju je zbog epidemije novog virusa otvorilo srbijansko ministarstvo zdravlja.

Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji potvrđen je u petak 6. ožujka kod osobe koja je prijavila da je putovala u Italiju i Budimpeštu.

Beogradski mediji objavili su večeras neslužbene informacije da je u Novom Pazaru, na jugu Srbije, u tijeku testiranje 12 putnika koji su bili u autobusu s jednim Talijanom, navodno bjeguncem iz karantene u Hrvatskoj.

Sumnja se da je, prema neslužbenim saznanjima, državljanin Italije, zaražen koronavirusom, pobjegao iz karantene u Hrvatskoj u Crnu Goru i autobusom koji je prometovao od Kotora do Beograda pokušao ući u Srbiju, ali je vraćen s granice.

Sukladno propisanim mjerama, državljanin Italije nije pušten da uđe u Srbiju, a ostalim putnicima iz autobusa propisana je izolacija u kućnom nadzoru. Autobus je, kako navode mediji, prebačen u Beograd, gdje će biti preventivno dezinficiran.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na pitanje novinara o izvješćima srpskih medija na konferenciji za medije u Banskim dvorima izjavio je da nije čuo za ovaj slučaj.

Vlada Srbije zabranila je danas javne skupove u zatvorenom brojnije od 100 ljudi i sugerirala državljanima Srbije koji iz inozemstva planiraju doći za uskršnje praznike da odgode putovanja do povoljnije epidemiološke situacije.

Vlada je ranije uvela privremenu zabranu ulaska za putnike iz zarazom ugroženih zemalja i područja - Italije, Kine, Irana, Južne Koreje i dijela Švicarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 00:26