NIŠTA IM NIJE SVETO

Sramotan vandalizam u Mostaru: Dvojica nepoznatih počinitelja opljačkali i oskvrnuli katoličku crkvu

Razbojnici su pobjegli i sa sobom odnijeli oko 400 eura

Ilustracija

 Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Dvojica počinitelja teško su oskvrnuli katoličku crkvu sv. Tome Apostola rano jutros u Mostaru te su pri tome razbili dva kipa, razbacali hostije i otuđili novac, izvijestili su iz policije.

Župnika don Damira Pažina i đakona don Nikolu Cvitanovića oko 4:20 probudila je buka iz crkvenoga prostora. Brzo su došli do crkve sv. Tome Apostola u mostarskome naselju Bijeli Brijeg gdje su zatekli dvojicu provalnika te su ih uplašili govoreći da će pozvati policiju.

Razbojnici su nakon toga pobjegli i sa sobom odnijeli oko 400 eura. Pri tome su odbacili misne predmete, poput oltarskih i kaleža iz svetohraništa. U izjavi za javnost don Damir Pažin je rekao kako je posebno bio šokiran prizorom u crkvi.

- Šok nas je dočekao u samoj crkvi gdje je sve bilo razbacano, porušeni i polomljeni kipovi sv. Ante i sv. Tome, a oltar i svetohranište oskrvnuti, rekao je.

Dodao je i kako su provlanici razbacali svete hostije.

Policija je provela očevid na mjestu provale.

Crkvu je obišla i županijska hercegovačko-neretvanska premijerka Marija Buhač u pratnji ministra unutarnjih poslova Marija Marića. Ministar je potvrdio da je policija pokrenula istragu te vjeruje da će brzo pronaći počinitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 18:56