PROTIV IMIGRACIJE

SRAMOTAN POTEZ DANSKE VLADE U arapskim novinama objavili oglas za izbjeglice: 'Ne dolazite k nama. Srezali smo sve pogodnosti za azilante!'

U objavi su naveli listu faktora koji pokazuju da je Danska nepoželjna destinacija za izbjeglice
A refugee mother holds her child at a migrant collection point near Roszke village of the Hungarian-Serbian border on September 8, 2015. Around 167,000 migrants have entered Hungary illegally so far this year, with most crossing the border around the Roszke area. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
 ATTILA KISBENEDEK/AFP / Attila KISBENEDEK

Danska vlada objavila je u brojnim libanonskim novinama oglas koji nosi neizgovorenu, a opet nepobitnu poruku: 'Ne dolazite u Dansku'.

U objavi su naveli listu faktora koji pokazuju da je Danska nepoželjna destinacija za izbjeglice, uključujući nedavno izglasan zakon koji smanjuje socijalne benefite tražiteljima azila, i to čak za 50 posto.

Na kraju, ukazuju na to da svi koji se nadaju da će u Danskoj dobiti stalno prebivalište - moraju naučiti danski.

Verzije oglasa iza kojih stoji dansko Ministarstvo imigracije, integracije i stanovanja, objavljene su na arapskom i engleskom jeziku, a pojavile su se u ponedjeljak u četirima libanonskim novinama.









Danska je uvela strožu migracijsku politiku otkako je Liberalna stranka koja zastupa politiku desnog centra formirala manjinsku vladu u lipnju.

Dok su Njemačka i Švedska prigrlile velik broj izbjeglica proteklih godina, Danska je taj broj srezala i zakonima obeshrabrila migrante da doputuju u tu državu.

U srpnju je danski ministar migracije Inger Stojberg obećao da je objaviti oglas u stranim novinama o promjenama u pogodnostima za izbjeglice.

- Objava mora sadržavati realne informacije o tome da su beneficije srezane upola i druga ograničenja koje namjeravamo usvojiti - kazao je Stojberg za dansku televiziju DR.

JOSEPH EID
A Lebanese man looks at an advertisement published in the "Daily Star" Lebanese daily newspaper in English by the Danish Ministry of Immigration and Integration to warn would-be migrants about new and tighter restrictions on those seeking asylum in the country on September 8, 2015 in Beirut. Denmark has placed adverts in at least three Arabic-language newspapers and one English-language daily in Lebanon on September 7, 2015 cautioning that "Denmark has decided to tighten the regulations concerning refugees in a number of areas". AFP PHOTO / JOSEPH EID

Foto: AFP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:17