ISTRAGA OTKRILA

ŠOKANTNA TAJNA COSTE CONCORDIJE Na kruzeru je bila skrivena velika pošiljka mafijaškog kokaina

 AFP

Potopljena Costa Concordia na svom posljednjem putovanju nosila je veliku pošiljku mafijaškog kokaina, otkrili su istražitelji, a prenosi Independent.

Kalabrijska mafijaška organizacija ’Ndrangheta sakrila je drogu na kruzeru, na kojem je u havariji u siječnju 2012. poginulo 32 ljudi, otkrile su snimke razgovora između mafijaša.

- Isti brod koji nas je razveseljavao, sada nas je razbijesnio - kazao je mafijaški šef Michele Rossi svom kolegi Massimu Tiralongu, izvijestili su policajci koji istražuju operacije krijumčarenja kokaina.

’Ndrangheta je drogu smještala i na druge brodove kompanija MSC i Norwegian Cruise Line, koji su plovili između Europe, Sjeverne Amerike i Kariba, ukazuje kriminalistička istraga otkrivena u talijanskom listu La Repubblica.

Istražitelji iz Firence kazali su kako je droga na Concordiji, koja nije pronađena, ubačena na brod bez znanja viših dužnosnika, no gotovo su sigurni kako je to učinjeno uz pomoć jednog ili više članova posade.

U veljači ove godine kapetan Coste Concordie, Francesco Schettino, proglašen je krivim za smrt putnika i osuđen na 16 godina i 1 mjesec zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:15