SKIDALI ZASTAVE

Šokantna snimka iz Jeruzalema: Izraelska policija premlatila ortodoksne Židove, sijevale su šake

Ortodoksna židovska skupina Neturei Karta odbace cionizam i uspostavu Države Izrael

Napad izraelske policije na ortodoksne Židove

 /X

Izraelska policija u srijedu je izvršila raciju u anticionističkoj židovskoj četvrti u zapadnom Jeruzalemu kako bi skinula palestinske zastave. Pritom je brutalno napala pripadnike ortodoksne židovske skupine Neturei Karta, koji odbacuju cionizam i uspostavu Države Izrael.

Kako su naveli iz grupe, a prikazuje i snimka objavljena na društvenim mrežama, izraelska policija ortodoksne Židove oborila je na cestu, a neki su dobili udarce šakom u lice.

- Izraelska policija premlaćuje ortodoksne Židove - piše u opisu snimke koju je prenijela i Al Jazeera, dok u opisu iste snimke koju je objavila Naturei Karta piše: - Razlika između judaizma i cionizma u potpunosti prikazana na ulicama Jeruzalema, trenutno pod cionističkom okupacijom.

Pogledajte video

Inače, Neturei Karta zagovara "mirnu demontažu" države Izrael pod uvjerenjem da je židovskom narodu strogo zabranjeno ponovno uspostavljanje suvereniteta u zemlji Izrael do dolaska Mesije. U tu svrhu, članovi grupe vjeruju da je postojanje židovske države pobuna protiv Boga jer se nije dogodila božanskom intervencijom kroz Mesiju.

Ova vjerska skupina osnovana je u Jeruzalemu 1938. nakon odvajanja od Agudat Yisraela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:49