KADA SU LJUDI ZVIJERI

ŠOKANTAN VIDEO Djevojčica Yue Yue koju su prolaznici ignorirali nakon što su je pregazila dva kamiona se bori za život

In this image taken from an Oct. 13, 2011 security video camera footage run by China's TVS via APTN, a person cycles by 2-year-old girl, identified as Wang Yue, after she was run over by a van in Foshan in southern China's Guangdong province. The video showing a toddler being struck twice by vans and then ignored by passers-by is sparking outrage in China and prompting soul-searching over why people didn't help the child. (AP Photo/TVS via APTN) CHINA OUT, NO SALES, NO ARCHIVES, EDITORIAL USE ONLY
 AFP

Djevojčica Yue Yue, koju su pregazila dva kamiona u kineskom gradu Foshanu , i dalje se bori za život. Prvotne procjene su predviđale kako je njena smrt samo pitanje trenutka, javlja Daily Mail .

Strašnu nesreću su ulovile sigurnosne kamere, koje su pokazale nesretnu djevojčicu koju gaze vozila, a prolaznici je ignoriraju. Drugi kamion koji je udario naišao je na nju kada je već ležala na podu zbog udarca prvog kamiona. Da je neki od prolaznika koji su je vidjeli kako leži na cesti reagirao, njene izljede su mogle biti mnogo lakše.

Ovako, pravo je čudo da je i aparati u bolnici održavaju na životu.

Najveća briga doktora je koma u kojoj se djevojčica nalazi i moguća oštećenja mozga koja su vjerojatno uslijedila nakon nesreće.

- Bio sam na mobitelu kada se to dogodilo, nisam to htio. Kada sam shvatio da sam je udario htio sam izaći i vidjeti kako jer. A onda sam vidio da krvari i stao sam na gas - ispričao je jedan od vozača. Policija je pronašla i uhitila obojicu.

Kina prolazi kroz veliku društvenu krizu zbog sve većih razlika između bogatih i siromašnih, a mnogi hladnokrvnost prolazika koji su pustili djevojčicu da krvari nasred ceste doživjeli kao direktnu posljedicu tog trenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:18