STRAVA U INDIJI

ŠOK NA GROBLJU Na sahrani tragično preminule bebe tijekom iskapanja grobnice naišli na živo zakopano novorođenče: 'Spašena je u posljednji trenutak'

Ilustracija
 MONEY SHARMA / AFP / Profimedia

Na sjeveru Indije pronađeno je novorođenče koje je bilo živo zakopano. Beba je u posljednji trenutak spašena, rekao je šef lokalne policije, a prenosi BBC.

Abhinandan Singh rekao je na konferenciji za medije da je bebu pronašao mještanin koji je pokapao vlastitu kćer, a koja je umrla nekoliko minuta nakon rođenja. Bebu ženskog spola netko je položio u glinenu posudu oko 90 centimetara ispod zemlje. Odmah je prebačena u bolnicu gdje se oporavlja.

Policija je pokrenula istragu.

- Pokušavamo otkriti roditelje bebe i pretpostavljamo da se ovo dogodilo bez njihova pristanka - rekao je Singh novinarima. Dodao je da je mještanin sasvim slučajno otkrio bebu dok je kopao grob za vlastitu novorođenu kćer, koja je preminula ubrzo nakon dolaska na svijet.

- Dok su za nju kopali grob, na dubini nešto manjoj od metra udarili su u glinenu posudu koju su izvukli van. Unutra je ležala živa beba. Policija je odvela bebu u bolnicu gdje je liječe - rekao je Singh.

Indija je po ravnopravnosti spolova među najgorima na svijetu. Žene su vrlo često diskriminirane u društvu, a kćeri se smatraju financijskim teretom, posebno u siromašnijim zajednicama. Aktivisti upozoravaju da su zbog preferiranja sinova kroz godine zabilježeni milijuni slučajeva feticida i čedomorstva beba ženskog spola. Premda se većina žena odlučuje na ilegalne abortuse, nisu nerijetki ni slučajevi ubojstava novorođenčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 20:22