ŽIVOTNO UGROŽEN

SNIMLJENO BRUTALNO PREMLAĆIVANJE Trenutak kada je usred Beograda nokautiran gay aktivist iz Njemačke

 YouTube

BEOGRAD - U tučnjavi u Brankovoj ulici u Beogradu u noći na subotu teško je ozlijeđen njemački LGBT aktivist D.H. (27), koji je završio u tamošnjem Urgentnom centru. U subotu ujutro hitno je operiran jer mu je zbog hematoma na mozgu život bio ugrožen, no prema pisanju Blica, oko 13 je sati otvorio oči te je komunikativan.

'Pacijentu je konstatirano krvarenje u središnjem živčanom sustavu i to je dijagnoza koja zahtijeva hitnu operaciju. Operirali smo ga i uspjeli evakuirati hematom. Nakon operacije mladić je bio na respiratoru, ali sada samostalno diše i pri svijesti je, komunikativan je i bez neuroloških smetnji. U ovom trenutku je u stabilnom stanju i očekuje se povoljan ishod. Ozljede koje je zadobio okvalificirane su kao teške i opasne po život, a da nije bio operiran pacijent bi preminuo', izjavio je doktor Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije.

D.H je u Beogradu bio na konferenciji o pravima LGBT populacije 'The future belongs to us', čiji je raspored zbog premlaćivanja radikalno izmijenjen, a organizatori su ovim povodom organizirali i izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su najavili prosvjedni marš. Osude napada stigle su iz raznih institucija u Srbiji, a o premlaćivanju su izvijestili i ugledni svjetski mediji poput BBC-ja.

Okolnosti obračuna nisu sasvim jasne, a na internetu se pojavila i snimka nadzorne kamere na kojoj se vidi da je nakon silovitog udarca D.H. nokautiran te je ostao ležati na tlu. Napala su ga navodno trojica muškaraca, a svi su tijekom subote uhićeni i određen im je pritvor, objavilo je srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Ozlijeđenog je Nijemca u Urgentnom centru posjetio ministar policije Nebojša Stefanović, koji je obrćao da se 'ovakve incidente neće ni trpjeti ni tolerirati' te da će 'uslijediti brza i energična reakcija policije prema svakome tko se pokuša poigravati zakonima'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 23:45