POGINUO PODUZETNIK

SNIMLJEN PAD AVIONA KOD NOVOG SADA Pogledajte kako je letjelica tresnula u kukuruzište

 YouTube

NOVI SAD - U padu aviona u polje kukuruza kod Bačkog Jarka u okolici Novog Sada u subotu oko 13 sati poginuli su poduzetnik Tomislav Đorđević i njegov zasad neidentificirani suputnik. Letjeli su sportskim avionom tipa Skyleader 600 u vlasništvu Đorđevićeve tvrtke DTD Ribarstvo, a sudjelovali su u ceremoniji otvaranja privatnog aerodroma u Bačkom Jarku.

Svjedoci na mjestu događaja tvrde da je do nesreće došlo nakon produžavanja u zaokretu te da je letjelica na visini od oko 100 metara ostala bez uzgona. Kao mogući uzrok spominje se pilotova greška, no za to još uvijek nema službene potvrde.

S obzirom da je na svečanom otvorenju zračne luke bio veći broj ljudi, netko od njih je uspio i snimiti tragičan pad, a video se pojavio na internetu. Na njoj se vidi kako avion relativno brzo gubi visinu te pada i krilom udara u kukuruzište nakon čega slijedi detonacija i izbija požar.

Đorđević je, inače, bio vlasnik još dviju ultralakih sportskih letjelica. Blic piše da je u fokus javnosti došao 2010. kada je uhićen zbog sumnje da je zlorabio položaj i da je oštetio poslovanje Ribarskog gazdinstva Beograd kako bi RG Bački Jarak i sebi pribavio korist od oko tri milijuna eura.

Ribarsko gazdinstvo Beograd koje je kupio 2007. oduzeto mu je dvije godine kasnije. Đorđević je bio optužen i za iznajmljivanje nekretnina "Ribarskog gazdinstva“ ispod tržišne vrijednosti. Iz zatvora je odlukom Prizivnog suda pušten 12. svibnja 2011. godine, nakon devet mjeseci provedenih iza rešetaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:56