ŠOKANTNI PRIZORI

Snimljen jezivi trenutak udara ruskog projektila u veliki šoping centar u ukrajinskom gradu Kremenčuku

Kad je u Kremenčuku udarila ruska krstareća raketa, krhotine su poletjele zrakom, a uplašeni Ukrajinci počeli su bježati u zaklon

ruski napad na trgovački centar u Kremenčuku

 screenshot

Na društvenim mrežama pojavila se snimka koja prikazuje brutalnost ruskoga napada na trgovački centar u ukrajinskom gradu Kremenčuku. Sve su snimile nadzorne kamere iz obližnjega parka, prenosi The Guardian.

Ljude, koji su miran ljetni dan odlučili provesti na otvorenome, odjednom je izbezumila jaka eksplozija - kad je udarila ruska krstareća raketa, krhotine su poletjele zrakom, a uplašeni Ukrajinci u panici su počeli tražiti zaklon.

Dok se kamera tresla od siline eksplozije, nad mjestom se nadvio gusti oblak dima. Roditelji su odnosili djecu na sigurno, a na jednom dijelu snimke vidi se i kako dvije osobe bježe od krhotina - jedna, očito u pokušaju da spasi živu glavu, čak preskače ogradu i baca se u ribnjak.

Trgovački centar u Kremenčuku pogođen je u ponedjeljak. U napadu, u kojemu su korištena dva projektila, poginulo je najmanje 18 ljudi, a za preživjelima se i dalje traga pod ruševinama.

Rusija od početka svoje invazije na Ukrajinu uporno negira gađanje civilnih objekata. Rusko ministarstvo obrane tako je u utorak, bez ikakvih dokaza, objavilo priopćenje u kojemu se tvrdi da je trgovački centar u Kremenčuku nefunkcionalan, a požar u njemu izazvan je, kažu, "detonacijom uskladištenog streljiva za zapadno oružje".

Ukrajinska policija odgovorila im je postavljanjem stola ispred centra s fragmentima, kako tvrde, ruskih krstarećih projektila X-22 pronađenih unutar trgovačkog centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:44