A TRI MILIJUNA LJUDI...

Snimke svakodnevice iz Pjongjanga izbezumile su Internet, pogledalo ih pet milijuna ljudi: ‘Ovo je nadrealno!‘

Sjeverna Koreja inače nije popularna turistička destinacija, zbog strogih pravila ulaska u zemlju i ponašanja u njoj

Sj. Koreja

 /Tiktok

Snimke turista koji je nedavno posjetio Sjevernu Koreju i glavni grad Pjongjang, na TikToku je pogledalo skoro pet milijuna korisnika. Prikazana je svakodnevica građana, ali mnogi vjeruju da su prizori neobični za grad koji broji više od tri milijuna stanovnika.

U komentarima je većina pisala kako je neobično da nema prometnih gužvi niti puno pješaka, uz poprilično mirnu atmosferu. Smatraju i da Pjongjang izgleda kao da je vrijeme u njemu stalo, jer arhitektura i odjeća koju ljudi nose podsjeća na razdoblje od prije 30 godina.

- Kao da je netko otvorio vremensku kapsulu. Disciplina je očita, ali čini se da nije prema njihovom izboru - jedan je od komentara na snimkama, dok su drugi dodali kako grad izgleda spokojno, ali na jeziv način.

Sjeverna Koreja inače nije popularna turistička destinacija, zbog strogih pravila ulaska u zemlju i ponašanja u njoj. Turisti ne smiju snimati zlonamjerne sadržaje, koji vrijeđaju zemlju i građane ili ih predstavljaju u lošem svjetlu. Poželjno je i da ne kritiziraju režim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:45