TRAŽI GA POLICIJA

Slavni TV voditelj i novinar nestao tijekom ljetovanja u Grčkoj

Mosley je poznat po serijama "Vjerujte mi, ja sam liječnik" te gostovanjima u raznim emisijama televizija BBC i ITV

Michael Mosley

 Anna-Karin Nilsson/EXP/TT NEWS AGENCY/TT News Agency via AFP

Britanski televizijski novinar i voditelj Michael Mosley (67), jedna od osoba koja popularizirala tzv. 5:2 dijetu, nestao je tijekom ljetovanja na otoku Simiju u Grčkoj, piše BBC.

Grčka je policija rekla da Mosley u srijedu u jednom trenutku napustio plažu Agios Nikolaos na kojoj je boravio sa svojom suprugom Clare Mosley. Novinar je navodno krenuo u šetnju prema središnjem dijelu otoka.

Policija ga traži, a u potrazi sudjeluju, vatrogasci potražni pas, dron i helikopter. Policija pregledava i snimke koje su načinile sigurnosne kamere razasute po otoku Simiju.

Zamjenik gradonačelnika grada Symija, administrativnog središta istoimenog otoka, Ilias Chaskas rekao je BBC-u da jedna žena Mosleyja u srijedu vidjela u općini Pedi te da je tamo najviše onih koji traže Britanca.

Chaskas je rekao da je taj dio otoka opasan, ali je dodao da je žena Mosleyja vidjela u jednom od sigurnijih dijela Pedija.

Gradonačelnik grada Symija Eleftherios Papakalodoukas rekao je da su mu vatrogasci koji traže Mosleyja rekli da je nemoguće da je ovaj još uvijek u Pediju. Dodao je da vjeruje da je Britanac ili slijedio neki drugi put ili pao u more.

U jednoj je grupi na društvenoj mreži Facebooku navedeno da je Mosley plažu Agios Nikolaos napustio u 13:30 sati.

U Symiju je u srijedu bilo jako vruće. U 15 je sati navodno bilo 40 stupnjeva Celzija.

Mosley spomenutu plažu navodno napustio bez da je sa sobom uzeo mobitel.

Mosley je poznat po serijama "Vjerujte mi, ja sam liječnik" te gostovanjima u raznim emisijama televizija BBC i ITV. Studirao je i završio medicinu, ali je tijekom posljednjih nekoliko desetljeća radio kao TV voditelj, dokumentarist, novinar i spisatelj.

Njegov dokumentarni film "Ljudsko lice" osvojio je prestižnu nagradu Emmy.

Da bi 2014. snimio dokumentarac "Inficiran! Život s parazitima", Mosley se zarazio s probavnim parazitima te s njima živio šest tjedana.

Bračni par Mosley ima četvero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 15:29