VRAŽJA POSLA

SLAVNI EGZORCIST VIDI VRAGA U HALLOWEENU 'To je klopka kojom Sotona potiskuje blagdan Svih svetih u drugi plan'

 CNN

O. Gabriete Amorth (90), najrazvikaniji talijanski katolički egzorcist, i ove je godine osudio Halloween, „Noć vješticâ“, kao demonsku svetkovinu. Svećenik koji je – po vlastitim navodima – više od 50.000 puta istjerao vraga iz ljudi sada vodi blog Milicija sv. Mihovila arkanđela, a s njega je filipiku protiv Halloweena preuzeo ultratradicionalistički portal Pontifex Roma.

Amorth tvrdi da je je Halloween demonska klopka je Sotona pokušava što god može i kojom Pakao uspijeva potisnuti u drugi plan čak i blagdan Svih svetih.

Svima je jasna poganska i narav Halloweena, kaže Amorth, koji ga smatra ne pretkršćanskim nego protukršćanskim, eksplodiralim u društvima koja su izgubila kršćanstvo. Okrivljuje ne toliko mlade koji su ga prihvatili, koliko roditelje, ponajprije mame, koji su zaboravili da je obitelj osnovna škola kršćanstva i koji su zapustili svoju odgojnu ulogu.

Nad tim propustom koji, po njemu, otvara prostor Sotoni, Amorth gotovo ad likuje: „Najbolji oblik kontrole je brižljivost majke, ali ako ona odlazi raditi, a često za to nema potrebe, djeca rastu raspuštena. I neka onda roditelji trpe tu pokoru, kad poslije dolaze plakati što su im djeca buntovna!“

„Slavljenje Halloweena je hossana Vragu“, piše o. Amorth i dodaje: „Demonu je dosta da ga se slavi jednu jedinu noć, pa da smatra da ima pravo na osobu. Nemojmo se onda čuditi što svijet ide k vragu i što ambulante psihologa i psihijatara vrve djecom koja pate od nesanice, vandalima, mahnitima, opsjednutima i deprimiranima, potencijalnim samoubojicama. Užasno mi je žao što se Italija, kao i ostatak Evrope, udaljuje od Isusa Gospodina te se, štoviše, klanja Sotoni.“

Svoj križarski pohod protiv Halloweena je o. Amorth nastavio i na Facebooku, predlažući vjernicima da svoju obitelj, grad i naciju molitvom posvete Svetoj Obitelji, da ih očuva i sve članove povede spasenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 15:09