BEZ GRAMA SRAMA

Skandalozan istup liječnice koju je razotkrio otac djevojčice koju je ubio Kosta K.: ‘Kako možete? Na ovaj način?!‘

Doktorica Ranka Radulović je poslana u „Ribnikar“ kako bi pomogla djeci i roditeljima nakon tragedije

Ranka Radulović i Slobodan Negić

 /Facebook//Screenshot Nova

Psihijatrica iz Srbije Ranka Radulović reagirala je na navode Slobodana Negića, oca djevojčice ubijene u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je u emisiji "Utisak nedelje" rekao da je "Radulović djecu uvela u kabinet, puštala im narodnu muziku i rekla da se trebaju povezati s duhovima svojih mrtvih prijateljica i prijatelja".

„Vrijeme žalovanja. Netko žali u tišini. Netko preko medija. Netko pruža psihijatrijsku prvu pomoć. Po pozivu. Po srcu, pameti i iskustvu. Svima redom. Nastavnicima, učenicima i roditeljima. Građanima. Na prvoj liniji. Ne jedan. Sve dane. Uvijek“, napisala je Radulović na svom Facebook profilu, a ovaj komentar doktorice izazvao je ljutite reakcije.

"Šta vama znači ovaj post? Zašto i kako uopće smijete da poštujete sliku i riječi Sofijinog tate, i to na ovakav način?"

Podsjetimo, Slobodan Negić, otac ubijene djevojčice ispričao je na televiziji o događaju koji se, kako navodi, prije nekoliko dana dogodio pod okriljem ove škole. Naime, kako tvrdi Negić, doktorica Ranka Radulović koja je poslana u „Ribnikar“ kako bi pomogla djeci i roditeljima nakon tragedije, „djecu je uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i govorila im o tome da se trebaju povezati s duhovima i dušama svojim mrtvih prijateljica i prijatelja“.

„Radulović je 5. svibnja, unutar škole ‘Vranislav Ribnikar’ vidjela na hodniku djecu, koja su došla uzeti neke stvari iz škole, i sasvim slučajno je među djecom bila i jedna od kćerinih najboljih prijateljica… Radulović je pod okriljem te škole, uz znanje direktorice te škole, djecu uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i navodila ih i govorila im o tome da se trebaju povezati s duhovima i dušama svojih mrtvih prijateljica i prijatelja. Također, nastao je tajac kada sam danas to iznio na toj sjednici“, naveo je Radulović i rekao da je doktorica „poslana od strane ministarstva zdravlja, kao neko tko treba pomoći u toj situaciji djeci i nama roditeljima“.

Gost emisije je rekao i da ove informacije iznosi u javnost pod punom moralnom odgovornošću i da je spreman za to odgovarati na sudu, kao i da je dobio suglasnost majke jednog djeteta koje je sudjelovalo u „mračnoj psihoterapijskoj seansi koju je provela Ranka Radulović“.

„Ne postoji niko kome je jasno kako se to dogodilo. Ja ću lično kao građanin ove zemlje uraditi sve što mi je u pravnoj moći da ta doktorka nikada više ne radi taj posao. To je bilo bez ikakvog znanja roditelja, devojčica koja je došla kući je bila uplakana i nije ni čudo što je bila uplakana u toj traumi od dana kad se to dogodilo“, smatra Negić.

On je zatim istaknuo da „doktorka Radulović ima firmu koja naplaćuje kurseve za obuku muzikoterapeuta“ i da ta ista doktorka na svojim javnim profilima na društvenim „danima apeluje na državu da se u svim predškolskim i školskim ustanovama otvori muziko-psihoterapijska radionica i da se zapošljavaju muzikoterapeuti, kao i da njena firma postane državna institucija“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 11:37