POZVANA NA RAZGOVOR

SKANDAL Učiteljica na Facebook stavila galeriju provokativnih slika: 'Nisam znala da ih svi vide'

 Facebook

Jedna od nastavnica u Osnovnoj školi 'Vuk Karadžić' u Vranju na jugu Srbije izazvala je skandal objavljivanjem provokativnih fotografija na svom Facebook profilu, koje su bile dostupne svima, odnosno i korisnicima koji s njom na društvenoj mreži nisu 'prijatelji'.

Kako izvještava OK radio iz Vranja, učiteljica M.M. je objavila nekoliko golišavih slika koje su prikupile impozantan broj lajkova, a ispod njih su i komentari koji se uglavnom odnose na izgled ove intelektualke.

Vršitelj dužnosti ravnatelja škole Saša Ivković izjavio je da za Facebook profil učiteljice M.M. dosad nije ni znao, a kamoli da na njemu objavljuje ovakve fotografije.

Foto: Facebook

– Te fotografije nisam vidio, ali ću odmah vidjeti o čemu se tu radi. S kolegicom ću također odmah razgovarati jer takvo nešto nije dozvoljeno. Postoji kodeks, koji se ne odnosi konkretno na društvene mreže, ali općenito na način odijevanja nastavnog kadra da. On propisuje da nastavnice ne smiju nositi kratke majice, kratke suknje i sve ono što se smatra nepristojnim odijevanjem – kaže Ivković.

Nastavnica M.M. tvrdi da nije znala da su joj slike javne i vidljive čak i onima koji joj nisu prijatelji na Facebooku.

– Čula sam da su pojedini učenici vidjeli te slike i maloprije sam imala razgovor s ravnateljem škole na tu temu. Vjerujte da nisam znala da su fotografije javne i da ih može vidjeti svatko tko ima Facebook profil. Utoliko ću danas slike ili skinuti ili zaključati. Znam da postoji kodeks ponašanja i odijevanja nastavnika i znam da mi se ovo nije smjelo dogoditi. Ispravit ću to čim prije – kaže nastavnica.

Foto: Facebook

M.M. je navodno na zamjeni kolegice koja je na porodiljnom dopustu i ugovor joj traje do svibnja sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:30