LUDA PRIČA

Skandal u europskom gradu svingera, gatara je godinama varala gradonačelnika, mještani zaprepašteni: ‘U pitanju je seks!‘

Gradonačelnik javnim novcem plaćao odmore i renovaciju kuće gatare: ‘Glasovi su ga tražili da zaposli njene u gradskom vijeću..‘

Gilles d‘Ettore i grad Agde

 Hans Blossey/imagebroker/pro/Hans Blossey/imagebroker/pro

Francuski grad Agde na obali Sredozemnog mora poznat je po prekrasnim pješčanim plažama, sunčanim danima tijekom cijele godine i divljim orgijama. Dom je najveće svingerske zajednice u Europi, gdje deseci tisuća parova dolaze zamijeniti partnere.

Sada je grad u potpuno novom skandalu, zbog kojeg ostatak Francuske odmahuje glavom u kolektivnom zaprepaštenju i djelomičnoj zabavi. Glavni akteri su lokalna vidovnjakinja Sophia Martinez i gradonačelnik Gilles d‘Ettore, koji je prethodno bio djelatnik tajne službe i policajac, javlja BBC.

Sophia Martinez u gradu je bila poznata po jednoj stvari - mogla je razgovarati s mrtvima. Prema riječima odvjetnika d‘Ettorea, uspješno je ostvarila komunikaciju s njegovim preminulim ocem. Tijekom seansi, njezin glas bi se odjednom promijenio i poprimio ton gradonačelnikova oca.

Vjeruje se da je pomoću izvanrednih vještina trbuhozborca tijekom četiri godine manipulirala d‘Ettoreom, koji je imao tisuće tajanstvenih razgovora s mrtvima, uključujući anđele. Neki od njih su ga tražili da pomogne gatari.

Platio je raskošne odmore za Martinez i cijelu njenu obitelj u Polineziji i Tajlandu, korištenjem javnih sredstava. Glasovi su tražili i da zaposli nekoliko članova njene obitelji u gradskom vijeću i renovira joj kuću. Lokalni poduzetnici su odrađivali posao besplatno, iz straha da će izgubiti buduće ugovore s njim.

image

Gilles d‘Ettore

Patrick Aventurier/sipa Press/profimedia/Patrick Aventurier/sipa Press/profimedia

Oboje su trenutno u zatvoru dok traje istraga - gatara se suočava s optužbama za pronevjeru, dok je gradonačelnik optužen za korupciju jer je na nju trošio ogromne količine novca poreznih obveznika.

- To je luda priča. Nevjerojatno je jer imate čovjeka u politici koji je vrlo inteligentan. Ona je ušla u njegov život, pronašla mentalnu slabost i iskoristila ju za osobnu korist. Dugo je trebalo dok je shvatio da je prevaren - rekao je Jean Marc Darrigade, odvjetnik gradonačelnika.

Odvjetnik vidovnjakinje ima drugačiji stav, objašnjavajući da je otkrivala detalje o životima klijenata koje nitko drugi nije znao.

- Priznala je da je izdala gradonačelnikovo povjerenje, ali drugi klijenti, uključujući liječnike i arhitekte, rekli su da ima mistične moći - dodao je.

Iako oba odvjetnika to poriču, mještani su uvjereni da se sve svodi na seks u gradu koji već vrvi njime. Jedan od gostiju kafića u blizini gradske vijećnice, kaže da mu se sviđa gradonačelnik, ali je možda bio zaljubljen u nju.

- Za mene je seks u srcu skandala. Gdje je u pitanju novac, to znači i da je seks dio priče. Nekako idu zajedno - dodao je drugi mještanin.

Ekstremna desnica je posljednjih godina značajno napredovala u ovom dijelu Francuske. Jedna od gradonačelnikovih najglasnijih kritičarki je Fabienne Varesano, lokalna političarka u brzom usponu. Pozvala je gradonačelnika da podnese ostavku.

- Zna biti velikodušan, zaljubljen u mnogo različitih žena, to je njegov osobni život. Korištenje novca poreznih obveznika, to je već druga priča. Napravio je ruglo od našeg grada - rekla je Varesano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 06:04