STRAVIČAN ZLOČIN

Silovanje mlade Amerikanke u javnom WC-u u centru Pariza zapanjilo javnost: Napadnuta dok ju je dečko čekao ispred

Napadač je porekao da je silovao mladu ženu i kazao da je djevojka pristala na seks

Ilustracija

 Stephen Lloyd France/Alamy/P/Stephen Lloyd France/Alamy/P

Gnjusan zločin koji se u subotu navečer dogodio u samom centru Pariza šokirao je javnost, piše Guardian. Naime, 23-godišnji mladić porijeklom iz Sjeverne Afrike optužen je, te se nalazi u istražnom zatvoru, zbog sumnje da je silovao američku turistkinju u javnom zahodu u središtu grada koji se inače smatra sigurnim.

Djevojka (27), bila je u subotu navečer vani sa svojim partnerom kraj rijeke Seine, u srcu turističke četvrti, nedaleko od katedrale Notre Dame.

Šetnica uz rijeku je inače centar događanja ljeti te vrvi ljudima jednako i danju i noću, a Parižani i turisti tamo odlaze na piće ili na piknik na travi.

Nedugo nakon 1 sat u noći žena je zastala u javnom WC-u u blizini mosta Pont Louis-Philippe u 4. arondismanu. Toalet koji se nalazi nedaleko od lokalnih kafića smatra se sigurnim i uredno održavanim. To je jedan od objekata koji je napravljen prije šest godina nakon što je područje oko rijeke zatvoreno za promet.

Lokalne novine Le Parisien izvijestile su kako je njezin partner čekao ispred, no postao je zabrinut jer je nije dugo bilo. Kada se približio WC-u čuo je plač, a onda je saznao da je njegova djevojka napadnuta.

Zaštitari su odmah pristigli u pomoć, a policija je ubrzo uhitila muškarca koji živi u četvrti izvan Pariza. U inicijalnom razgovoru napadač je porekao da je silovao mladu ženu i kazao da je djevojka pristala na seks.

Žrtva je nakon napada prevezena u parišku bolnicu, a nakon što su dali iskaz policiji, ona i njezin partner odletjeli su natrag u SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:55