POLICIJA ISTRAŽUJE I MINISTRE

Šefa središnje banke Kosova terete za pranje novca

Uhićenje prvog čovjeka središnje banke uslijedilo je nakon što je policija ranije ovog mjeseca već pretražila četiri privatne tvrtke zbog sumnje za prijevaru
 AP

Guverner središnje banke Kosova, Hashim Rexhepi, uhićen je u petak u sklopu antikorupcijske istrage nakon što je policija pretražila njegovu kuću i ured. Osim njegova ureda, u kojemu je naposljetku i uhićen, pretraženi su prostori jedne privatne tvrtke te kuće još tri osumnjičenika čiji identitet nije otkriven.

- Pretraživanja su povezana s istragom o korupciji i financijama, i to zbog sumnje u zloporabu službenog položaja ili autoriteta, primanje mita, utaje poreza, zloporabu utjecaja i pranje novca - objašnjeno je u priopćenju misije Europske Unije za policiju i pravosuđe na Kosovu.

Uhićenje prvog čovjeka središnje banke uslijedilo je nakon što je policija ranije ovog mjeseca već pretražila četiri privatne tvrtke zbog sumnje za prijevaru i nakon što je travnju protutnjala kroz urede kosovskog ministra prometa Fatmira Limaja zbog istrage o gradnji autocesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 05:49