‘REHABILITIRANA JE‘

S dečkom na Baliju ubila majku pa tijelo sakrila u kovčeg: Pustili su ju iz zatvora tri godine ranije

Heather je imala 19 godina kad je pomogla dečku Tommyju Schaeferu majčino tijelo sakriti u kofer
Heather je puštena iz zatvora nakon sedam godina
 Sonny Tumbelaka/Afp/Profimedia

Amerikanka Heather Mack puštena je iz zatvora u Indoneziji i čeka deportaciju u Sjedinjene Američke Države. Mack je 2015. godine osuđena na desetogodišnju kaznu zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu vlastite majke Sheile von Wiese-Mack (62) u kolovozu 2014. godine u luksuznom resortu na Baliju.

Mack, tada devetnaestogodišnjakinja, pomogla je svom dečku Tommyju Schaeferu da tijelo njezine majke sakrije u kofer i ostavi ga u taksiju. Schaefer, koji je tad imao 21 godinu, ženu je ubio posudom za voće nakon užarene svađe. Navodno je jedan od razloga svađe bila Heatherina trudnoća, no dodatan razlog vjerojatno se krio i u bogatstvu 62-godišnjakinje.

Nakon što su pronašli tijelo u krvavom koferu, indonezijska policija krenula je u potragu za mladim parom, a pronašli su ih na drugom kraju popularnog indonezijskog otoka Bali.

Zbog toga što su tijelo sakrili u kofer, mediji su paru nadjenuli nadimak "kofer-ubojice".

image
Heather i Tommyju mediji su nadjenuli nadimak "kofer-ubojice"
Sonny Tumbelaka/Afp/Profimedia

Na suđenju 2015. godine Tommy je priznao krivnju, zbog čega je osuđen na osamnaest godina zatvora. Iako on ostaje u zatvoru, Heather je puštena nakon sedam godina zbog svoje "posvećenosti religiji te modnim i plesnim aktivnostima u zatvoru", zbog koji su vlasti procijenile da je rehabilitirana i spremna na povratak u društvo.

Mack je u zatvoru rodila djevojčicu Stellu. Djevojčica je prve dvije godine života provela u zatvoru s Heather, nakon čega su je smjestili kod udomiteljske obitelji u Indoneziji. Ona danas ima pet godina, a iako se njezina majka vraća u SAD, još se ne zna hoće li i kada i djevojčica poći za njom.

image
Heather i Tommy dobili su djevojčicu Stellu, dok je Heather bila u zatvoru
Sonny Tumbelaka/Afp/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:58