OBRUŠIO SE NA MADONNU

Ruski vicepremijer: 'Svaka bivša k...., što je starija, sve više drži prodike o moralnosti'

'Ili skini križ, ili obuci gaćice', poručio je Rogozin na Twitteru

ZAGREB - Zamjenik ruskog premijera oštro se obrušio na pop divu Madonnu, nakon što je javno komentirala suđenje članicama ženske punk skupine Pussy Riot , piše britanski BBC.

Na društvenoj mreži Twitter Dmitrij Rogozin je Madonnu optužio za držanje moralnih prodika te joj poručio: "Ili skini križ, ili obuci gaćice".

Madonna je na koncertu u Moskvi izjavila kako se moli za slobodu članica Pussy Riota, Nadežde Tolokonjikove, Ekaterine Samucevič i Marije Aljohine. Njima se na sudu u Moskvi sudi za huliganstvo i poticanje na vjersku mržnju zbog toga što su u veljači u crkvi Krista Spasitelja u Moskvi otpjevale "prosvjednu molitvu" protiv predsjednika Putina.

Dva dana kasnije, na koncertu u Sankt Peterburgu, Madonna je također izrazila potporu aktivistima za prava homoseksualnih osoba.

Koristeći svoj službeni Twitter 'account', Rogozin je napisao: "Svaka bivša k...., što je starija, sve više naginje držanju prodika o moralnosti. Posebno na turnejama i nastupima u inozemstvu".

Iako nije izričito naznačio da su njegovi komentari usmjereni na Madonnu, u Rusiji nitko ne sumnja da je upravo o njoj riječ, smatra BBC-jev dopisnik u Moskvi Daniel Sandford. Dodaje kako, iako Rogozin nije napisao cijelu riječ, nema sumnje da je koristio riječ 'kurva', smatranu jednom od najuvredljivijih riječi koje se u Rusiji mogu upotrijebiti kad je riječ o ženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 14:13