SERGEJ MARDAN

Ruski propagandist vrijeđao pa se ispričao: ‘Prokleti bili, Srbija se ponijela kao posljednja kur*a!‘

‘Financial Times piše da je Srbija od 2022. godine naovamo na Zapad izvezla 800 milijuna eura municije. Gdje je ta municija završila? Znate!‘

Sergej Mardan

 Screenshot/X

Ruski novinar i publicist Sergej Ključenkov (poznat i kao Sergej Mardan), voditelj na radijskoj postaji Komsomolskaja Pravda i bloger Kremlju naklonjenog istoimenog tabloida te vlasnik kanala Mardan na komunikacijskoj platformi Telegram, rekao je nedavno da Rusija "nema prijatelja u ovom svijetu" te da se Srbija ponijela kao "posljednja kurva" jer je na Zapad, prema pisanju The Financial Timesa, od 2022. naovamo izvezla municiju vrijednu 800 milijuna eura.

- Financial Times piše da je Srbija od 2022. godine naovamo na Zapad izvezla 800 milijuna eura municije. Gdje je ta municija završila? Znate! Ta je municija ispaljena na rusku vojsku u Ugledaru, Bahmutu, Rabotinom, Soledaru i duž fronte. Nakon toga, smatrate li Srbiju bratskom zemljom? Nemamo više braće u ovom svijetu, prokleti bili. Srbija se ponijela kao posljednja kurva. To je neporecivo - rekao je Mardan.

Mardan se kasnije ispričao zbog spomenutih tvrdnji.

- Mnogo je nepotrebnog rečeno iz emocija, mnogo nedopustivog, uvredljivog i štetnog. Malo tko Rusiju i Ruse voli kao Srbija. Nemoguće je da Rus vrijeđa Srbe i njihovu domovinu - ustvrdio je Mardan na Telegramu.

Ukrajinska sigurnosna služba tvrdi da Mardan podržava rusku invaziju na Ukrajinu te da je opravdavao ratne zločine koje su ruski vojnici počinili u Ukrajini. Ukrajinci tvrde i da je Mardan predložio da se žitelji ukrajinskih teritorija koje je Rusija okupirala, a koji su protiv Rusije, trebaju strpati u koncentracijske logore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 16:15