VIŠE NIJE SMIJEŠNO

Ruski političar slušao Putinov govor godine sa špagetima preko uha, idući tjedan će mu se suditi: ‘Sjajna izvedba!‘

Abdalkin je 21. veljače objavio svoju fotografiju na Telegramu dok je slušao važan Putinov govor

Mikhail Abdalkin

 /Telegram

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti izvještava na svom Telegram kanalu da je Mihail Abdalkin, član regionalne Dume u Samari, osumnjičen za ‘diskreditiranje ruskih oružanih snaga‘ i da će mu se suditi 7. ožujka.

Abdalkin je 21. veljače objavio svoju fotografiju na Telegramu dok je slušao važan govor ruskog predsjednika Vladimira Putina o stanju nacije pred Saveznom skupštinom - sa špagetima prebačenima preko ušiju.

Zastupnik Komunističke partije navedeni je potez učinio jer u ruskoj tradiciji vješanje rezanaca na uho simbolizira da je ta osoba prevarena.

"Borit ćemo se da dokažem svoju neumiješanost i nevinost", poručio je Abdalkin, kojeg je zbog navedenog ispada već javno kritizirala regionalna Duma.

U objavi snimke na "V Kontakte", ruskom ekvivalentu Facebooka, napisao je da ga je zamjenik predsjednika samarskog parlamenta zamolio da pogleda govor.

"U potpunosti podržavam, potpuno se slažem, sjajna izvedba. Nisam čuo ništa slično u zadnje 23 godine. Ugodno iznenađen", dodao je uz objavu.

Otkako je započela invaziju na Ukrajinu u veljači 2022., Rusija je intenzivirala borbu protiv javnog neslaganja, uvodeći novčane i zatvorske kazne za diskreditiranje oružanih snaga izražavanjem negativnog mišljenja.

Inače, Putinov govor o stanju nacije 21. veljače, koji je trajao gotovo dva sata, nije uključivao nikakve velike političke najave osim suspenzije sudjelovanja Rusije u njezinom posljednjem sporazumu o kontroli nuklearnog naoružanja s SAD-om, piše Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:58