GRAĐANI U ŠOKU

Rusija bombardirala Rusiju! Opet...

U posljednja tri mjeseca moskovske snage bacile su najmanje 46 zračnih bombi na rusko tlo ili područja koja su okupirale u Ukrajini

Pogranično naselje Šebekino u plamenu

 /Screenshot X

Ruske snage pogreškom su bombardirale vlastiti grad u blizini ukrajinske granice, prenosi Newsweek. Četiri vođene bombe, namijenjene napadima na ukrajinsku regiju Harkiv, bačene su na Šebekino u regiji Belgorod koja graniči s Ukrajinom, objavila je u ponedjeljak na Telegramu nezavisna ruska novinska kuća Astra.

Žrtava, srećom, nije bilo, ali oštećena je fasada jedne stambene zgrade. Kremlj zasad nije komentirao ovaj incident.

Moskovske snage redovito koriste regiju Belgorod za pokretanje napada na Ukrajinu, a u njoj se nalazi i nekoliko ruskih vojnih baza te poligona koje je napao Kijev.

Ruska novinska kuća Astra piše da su 17. svibnja tri ruske FAB bombe pronađene u Šebekinu. Istoga dana kod jedne stambene zgrade pronađena je još jedna. U napadu su oštećeni fasada, ograda i prozor.

To je posljednji u nizu incidenata prijavljenih ove godine, a u kojima je ruska vojska slučajno ispustila bombe i projektile na vlastiti teritorij. Astra navodi kako su u posljednja tri mjeseca moskovske snage iz svojih zrakoplova bacile najmanje 46 bombi na rusko tlo ili područja koja su okupirale u Ukrajini.

Tako su 16. svibnja ruski vojni zrakoplovi bacili osam FAB bombi na područje Belgoroda.

"Srećom, u svim slučajevima streljivo nije eksplodiralo i nije bilo žrtava", objavila je ruska novinska kuća Astra.

Ranije ovoga mjeseca, nezavisni internetski portal The Moscow Times izvijestio je kako su ruski zrakoplovi od početka proljeća bacili najmanje 25 bombi na vlastiti teritorij. Od siječnja su zabilježena 33 takva incidenta.

Ruske vlasti obično priznaju bacanje streljiva na svoj teritorij, ali uglavnom nastoje zataškati incidente tvrdeći da je došlo do "abnormalnog izbacivanja borbenih sredstava".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 01:13