PREDIZBORNA KAMPANJA

Romney i Ryan obećavaju 'veliki povratak' SAD-a: 'S Obamom SAD postaje sve više poput Europe!'

Ryana smatraju najutjecajnijim republikanskim političarom i prvim ekonomistom u Republikanskoj stranci
 AP

MOORSVILLE - Republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore Mitt Romney i njegov potpredsjednički kandidat Paul Ryan su u nedjelju u Sjevernoj Karolini, u želji da daju novi elan svojoj kampanji, obećali "veliki povratak" Sjedinjenih Država u slučaju da budu izabrani 6. studenoga.

Mitt Romney je u govoru u Mooresvilleu najavio "dobru vijest o velikom povratku Sjedinjenih Država". Kandidat i njegov sukandidat, čije je imenovanje uz Romneyja najavljeno u subotu , obećavaju podizanje američkog gospodarstva i povrat moći zemlje.

Romney je rekao da s predsjednikom Barackom Obamom Sjedinjene Države postaju sve više poput Europe, s "visokom kroničnom nezaposlenosti, slabim rastom plaća i nadomak proračunskog sloma".

- Ne želim da to bude poput Europe, želim Ameriku, dodao je Romney koji je već ismijavao Stari kontinent tijekom kampanje.

Ryan, kongresnik iz Wisconsina, utjecajni je član Predstavničkog doma američkog Kongresa. Smatraju ga najutjecajnijim republikanskim političarom i prvim ekonomistom u Republikanskoj stranci.

Nakon Sjeverne Karoline dvojac u nedjelju odlazi u Wisconsin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:22