NACISTIČKA INSPIRACIJA

Roditelji koji su djecu nazvali Hitler, Aryan i Hinler ostali bez njih

 AP

Prizivni sud u SAD-u odlučio je da roditelji koji su svojoj djeci dali imena inspirirana Trećim Reichom neće nazad dobiti skrbništvo nad svojom djecom, javlja BBC.

Adolf Hitler Campbell (4) i njegove sestre JoyceLynn Aryan Nation (3) te Honszlynn Hinler Jeannie (2) su roditeljima oduzeti iz njihovog doma u New Jerseyju još 2009. godine.

Ovaj slučaj izbio je na površinu još 2008. godine kad je jedna slastičarska radnja odbila rođendansku tortu za njihovog sina dekorirati s njegovim imenom.

Obiteljski sud je prethodno ovoj odluci presudio da nema dovoljno dokaza da su djeca zlostavljana u svom domu, što je i bio povod za njihovo prvotno oduzimanje roditeljima.

Međutim, u prizivu sud je odlučio suprotno jer smatra da su socijalni radnici podastrijeli dovoljno dokaza koji jasno ukazuju da je za djecu bolje da se nalaze pod zaštitom države i socijalnih službi.

Socijalni radnici su zaključi da su roditelji, koji oboje imaju neke psihičke probleme, "nemarno stvorili rizik od ozljeđivanja svojoj djeci jer nisu učinili dovoljno da ih zaštite te da nisu prihvatili svoje psihičke probleme niti su ih pokušali izliječiti".

Značajan utjecaj na suce imalo je i pismo koje je majka Deborah Campbell dala svom susjedu u kojem je napisala da joj, sada već bivši, muž prijeti kako će "naći nekoga da je ubije ili će to učiniti sam".

Njihov otac, Heath Campbell, je rekao agenciji AP, da su djecu uzeli samo zato što su ih oni nazvali tim imenima. Ustvrdio je da je sud donio odluku na temelju nepouzdanih optužbi njegovih susjeda i bivše žene Deborah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 16:36