GNJUSNI ZLOČNI

RIJEŠEN SLUČAJ STAR 34 GODINE? MISLIO JE DA ĆE SVI ZABORAVITI Muškarac uhićen zbog silovanja i ubojstva školarke

Crime Scene Investigation
 iStock / Getty Images

James Warnock (56), uhićen je u Londonu zbog silovanja i ubojstva školarke Yiannoulle Yianni (17) prije 34 godine, piše britanski Independent.

Tijelo nesretne Yiannoulle pronađeno je u domu njezinih roditelja u sjevernom Londonu 1982. godine, a obdukcijom je utvrđeno da je prije smrti uzrokovane davljenjem žrtva silovana.

Detektivka Julie Willats iz Odjela londonske policije za ubojstva o uhićenju je rekla: "Naša policija nikada ne zatvara neriješeno ubojstvo, neovisno o proteku vremena. Ako postoji mogućnost da se započnu nove linije istrage u vidu novih informacija, slučaj ćemo opet pregledati."

Na dan njezinog ubojstva, Yiannoulla je jutro provela s majkom te su njih dvije oko pola jedan popodne otišle do obiteljskog dućana da ocu odnesu ručak. Sat vremena kasnije tinejdžerka se sama vratila kući da spremi večeru. dok je majka ostala u dućanu. Kada su se njezini roditelji vratili kući oko 3 sata popodne, našli su je mrtvu.

Da bi se otkrio počinitelj, do danas je uzeto više od 1000 izjava svjedoka, mnogo se puta apeliralo javnosti za pomoć te je ponuđena i nagrada za nove informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 14:59