POTRAGA ZAVRŠENA

RIJEŠEN MISTERIJ S JEDNE OD ZADNJIH FOTKI PRIJE IZBIJANJA POŽARA U CRKVI NOTRE-DAME 'Našla sam ljude koje sam uslikala, poslali su mi dirljivu poruku'

 Brooke Windsor / Twitter

Turistkinja iz Sjedinjenih Američkih Država Brooke Windsor postala je početkom tjedna hit na internetu zbog svoje fotografije oca u igri sa kćerkom ispred katedrale Notre-Dame u Parizu.

Naime, ispostavilo se da je to najvjerojatnije posljednja fotografija znamenite pariške katedrale, snimljena samo nekoliko minuta prije izbijanja katastrofalnog požara. Samo koju minutu nakon tog ganutljivog prizora oca koji uživa u bezbrižnoj igri sa svojom kćeri, svijet je zanijemio u šoku promatrajući apokaliptične prizore vatrene stihije koja guta osam stoljeća star spomenik kulture i baštine.

Kada je to shvatila, Brooke je rekla da joj je žao što nije prišla muškarcu i djetetu s fotografije te im ponudila sliku.

Stoga je pokrenula opsežnu akciju pronalaska aktera sa svoje fotografije, a korisnici interneta diljem svijeta odlučili su joj pomoći i to je urodilo plodom.

Pronaći će posebno mjesto za fotografiju

Kako javlja BBC, Brooke je uspjela pronaći obitelj s fotografije, čime se pohvalila na društvenim mrežama.

- Potraga je završena, fotografija je dospjela do njih - objavila je. Obitelj nije htjela da joj identitet bude objavljen, ali su se Brooke zahvalili na lijepoj gesti.

- Hvala još jednom na toj prekrasnoj fotografiji, pronaći ćemo posebno mjesto za nju - napisali su joj u poruci.

Nema nikakve sumnje da je njezina fotografija povijesna, te da je snimljena u posebnom trenutku u vremenu, čemu svjedoči i podatak da je dosad na internetu prikupila gotovo pola milijuna "lajkova", te je podijeljena više od 240 tisuća puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 09:03