SHRVANI OTAC

Riječi zbog kojih je zanijemila sudnica: ‘Svaki dan idem na groblje da joj se ispričam. Ja sam kriv, doveo sam je u Srbiju!‘

‘Doselili smo se iz Francuske. Moji su svi porijeklom iz Krajine. Kada smo se odlučili preseliti, djeca su bila uzbuđena...‘

Roditelji ubijenih učenika nose njihove fotografije

 Cropix/Cropix

Na Višem sudu u Beogradu danas je svjedočio otac jedne od djevojčica ubijenih u masakru prošlog svibnja, kada je dječak Kosta K. u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i zaštitara škole. Jedna od žrtava bila je Adriana Dukić, čiji su roditelji podigli privatnu tužbu protiv roditelja Koste K.

- Živjeli smo svi zajedno u Beogradu. Doselili smo se iz Francuske. Moji su svi porijeklom iz Krajine, odgajani smo u tradicionalnom i obiteljskom duhu. Do 2020. smo dolazili samo na dva mjeseca u Srbiju i kada smo odlučili preseliti se, djeca su bila uzbuđena, ispričao je Adrianin otac Dane u sudnici, prenosi Blic.

Kaže da se djeci svidio život u Srbiji i htjela su ostati, a on je osjećao da su na sigurnom i sretni.

- Obitelj je moje sve. Svake nedjelje smo imali ručkove, sve je bilo puno ljubavi. Ja sam vozio djecu u školu, a Adriana je bila stup naše obitelji. Bila je najstarija, znala je sve što mora i kako treba. Kada mi nismo mogli, ona je odlazila po mlađeg brata i sestru u školu. Svako jutro sam zahvaljivao Bogu što su djeca zdrava, jer je zdravlje najvažnije. Moji roditelji su preminuli oboje od raka, dodaje otac ubijene djevojčice.

S Adrianom je, kaže, imao posebnu vezu.

- Majka mi je preminula godinu i pol nakon njezinog rođenja. Tada mi je rekla “Tata, uvijek me zanimalo kako je živjeti bez tate i mame, jer ja ne bih mogla živjeti bez vas”. Tog trećeg svibnja nam se srušio cijeli svijet, ispričao je kroz suze shrvani otac.

Toga dana mu je o pucnjavi javila supruga, a on je odmah krenuo prema školi.

- Zvao sam Adrianu na telefon, ali je bila nedostupna. Naša djeca su već bila mrtva. Ona je ubijena s pet metaka, jedan metak u potiljak i četiri u tijelo. Bila je mrtva na školskoj klupi. Samo ne znam koje dijete je zaslužilo da bude izmasakrirano. Od tada idemo svaki dan na groblje, da se isplačem, da se ispričam i da joj kažem da je volim. Osjećam se krivim što sam došao živjeti u Srbiju, kaže otac, prenosi Blic.

Podsjetimo, članovi obitelji ubijene djece podnijeli su tužbu protiv roditelja Koste K., škole i države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 15:51