STRAVA U J. KOREJI

Radnik bušio balkon, ono na što je naišao ispod sloja cigle i cementa šokiralo je naciju: ‘Zakopao ju je prije 16 godina!‘

50-godišnji muškarac priznao je da je ubio svoju djevojku i zabetonirao njezino tijelo,

Ilustracija

 Don Despain/alamy/alamy/profimedia/Don Despain/alamy/alamy/profimedia

U Južnoj Koreji riješen je slučaj nestanka jedne žene nakon 16 godina, a njezina stravična sudbina šokirala je naciju.

Naime, 50-godišnji muškarac priznao je da je ubio svoju djevojku i zabetonirao njezino tijelo, prenosi BBC.

Policiji je priznao da je udario djevojku tupim predmetom nakon burne svađe u zajedničkom stanu u gradu Geoje. Njezino tijelo potom je stavio u kovčeg koji je zakopao ispod sloja cigle i cementa na svom balkonu.

Ostalo je tamo ležati sve do prošloga mjeseca, kada je jedan radnik prilikom bušenja otkrio tijelo, izvijestili su lokalni mediji.

Tijelo je djelomice bilo sačuvano jer je bilo u kovčegu, a analiza otisaka prstiju je otkrila da se radi o tijelu žene nestale prije 16 godina. Obdukcijom je utvrđeno da je preminula od ozljede tupim predmetom u glavu.

Muškarac koji ju je usmrtio ubrzo je pronađen i uhićen, iako više nije živio u stanu u kojemu je počinio stravičan zločin.

Južnokorejskoj policiji je ispričao da je pet godina živio u stanu s djevojkom prije svađe i ubojstva u listopadu 2008. godine.

Kovčeg s njezinim tijelom zakopao je ispod sloja cigle i cementa na malenom balkonu na trećem katu stambene zgrade, a balkonu se moglo pristupiti samo iz jedne od spavaćih soba.

Policija je izvijestila da je ubojica nastavio živjeti u stanu još osam godina, prije nego što je uhićen zbog droge 2016. godine.

Stanodavac je nakon njegova odlaska stan ostavio praznim i koristio ga kao spremište.

Nestanak žene, koja je u vrijeme smrti imala oko 30 godina, njezina je obitelj prijavila tek tri godine nakon njezine smrti.

Navodno su izgubili kontakt sa svojom kćeri, a kada su je došli potražiti u Geojeu rečeno im je da prekinula vezu s dečkom i napustila grad.

Tek ove godine, kada je vlasnik zgrade naručio radove na hidroizolaciji, misterij nestanka star 16 godina mogao je biti riješen.

Očekuje se da će protiv 50-godišnjaka biti podignuta optužnica za ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 16:25