NOVA RAZINA LUDILA

Putinov huškač iznio jednu od najluđih ideja dosad: ‘Treba ih izgraditi od šperploče i gađati! Da vide što mi možemo!‘

Alexander Mikhailov, direktor Ureda za političku vojnu analizu, iznio je vrlo kreativnu ideju kako pokazati rusku nuklearnu moć

Vladimir Solovjov

 East2west News/willwest News/

Propagandist Kremlja je, sasvim ozbiljno, predložio da se na ruskom Arktiku od šperploče izrade replike Washingtona i Londona, a zatim da ih se bombardira kako bi se demonstrirala sposobnost Rusije za korištenje nuklearnog oružja.

Ideja je predložena u emisiji notornog Vladimira Solovjova na kanalu Rusija 1, u kojoj gosti često zapadnim zemljama prijete nuklearnim oružjem.

Od početka invazije na Ukrajinu, Vladimir Putin čas hvali sposobnosti ruskog nuklearnog oružja, a čas izjavljuje da ga Moskva nema namjeru upotrijebiti.

Usred te dvosmislenosti, gosti i voditelji na ruskoj državnoj televiziji redovito prijete zapadnim zemljama.

Alexander Mikhailov, direktor Ureda za političku vojnu analizu, moskovskog think tanka, iznio je vrlo kreativnu ideju kako pokazati rusku nuklearnu moć.

Prema njemu bi ruski nuklearni poligon na arktičkom arhipelagu Nova Zemlja bio idealna lokacija za repliku Londona i Washingtona, zajedno s lažnim verzijama Buckinghamske palače, Big Bena i Bijele kuće.

Rusija bi onda trebala s podmornice ispaliti barem jednu balističku raketu.

Mikhailov je rekao da bi raketa mogla letjeti iz Atlantika prema Novoj Zemlji i pogoditi lažni London i Washington sa 150 kilotona TNT-a.

‘Tada bi tri milijarde korisnika YouTubea mogle vidjeti kako izgleda uništenje glavnih gradova Britanije i SAD-a sa samo jednom od 10 bojevih glava na svakoj raketi Bulave‘, rekao je u snimci koju je na X-u objavio ukrajinski savjetnik za unutarnje poslove Anton Geraščenko.

‘Neka izbroje koliko će bojevih glava biti dovoljno za svaki megalopolis na kolektivnom Zapadu‘, rekao je nakon čega mu je voditelj postavio pitanje o logistici.

‘Što ako ne uspijemo na vrijeme izgraditi gradove London i Washington‘, rekao je Solovjov. Mihajlov je odgovorio da će ‘tisuće imigranata koji ne žele umrijeti za našu zemlju podići replike od šperploče‘. ‘Sve će to gorjeti tako lijepo da će užasnuti svijet‘, dodao je.

Iako su neki korisnici društvenih medija ismijali njegov prijedlog, on je uslijedio nakon poziva zastupnika Državne dume Andreja Kolesnika 14. rujna da se detonira nuklearno oružje unutar Rusije kako bi se svijet podsjetio na njegove mogućnosti.

Također, prošli tjedan je Solovjov rekao da Putin nakon ukrajinske protuofenzive na Kursk već ima ‘osnovu za početak nuklearnog rata‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:12