FALE MU 4 TRILIJUNA

Putin pronašao način kako financirati ratni stroj, okomit će se na sve koji zarađuju više od 50 tisuća eura!

Putin je rekao da namjerava revidirati ruski porezni sustav kada se vrati na još jedan šestogodišnji mandat

Vladimir Putin

 Mikhail Metzel/Afp

Vladimir Putin navodno razmatra nametanje ogromnih povećanja poreza Rusima u trenutku dok se Moskva trudi prikupiti dovoljno novca za financiranje svog rata u Ukrajini, piše The Telegraph.

Prema Bloomberg Newsu, Kremlj bi mogao nametnuti povećanja poreza na korporativni profit, kao i svima koji imaju visoke prihode dok nastoji prikupiti čak četiri trilijuna rubalja (oko 30 milijardi eura).

Porez na osobni dohodak mogao bi se povećati s 15 na 20 posto za one koji zarađuju više od pet milijuna rubalja (oko 50.000 eura), dok bi porez na dobit mogao skočiti s 20 na 25 posto.

Rusi plaćaju porez od 13 posto na godišnji prihod do pet milijuna rubalja, koji bi se povećao na 15 posto za sve iznad te razine, ali izmjene koje se razmatraju smanjile bi prag od 15 posto na milijun rubalja i povećale razinu na 20 posto na prihode iznad pet milijuna rubalja, premještajući veliki broj Rusa izvan najnižeg poreznog razreda.

Putin je rekao da namjerava revidirati ruski porezni sustav kada dobije još jedan šestogodišnji mandat nakon izbora u zemlji ovog tjedna. Ovo se događa u trenutku kada je Moskva prisiljena utrostručiti potrošnju za obranu na 8 posto BDP-a, otprilike koliko je bilo u Sovjetskom Savezu, a razlog za to su golemi gubici ljudstva i opreme u Ukrajini.

U međuvremenu su prihodi od nafte, plina i ugljena pali s 40 milijardi dolara mjesečno početkom 2022. na 23 milijarde dolara ovog siječnja, piše The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:04