KREMALJSKI CAR NA POLIGONU

Putin obišao mobilizirane vojnike na obuci pa i sam zasukao rukave: Snimljen je kako puca iz snajpera

Provjerio je spremnost svojih vojnika, a posebno ga je zanimao dio poligona gdje su bile u tijeku vježbe gađanja

Vladimir Putin

 Mikhail Klimentyev/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je obišao poligon za obuku mobiliziranih trupa kako bi vojnicima koji idu u borbu protiv Ukrajine pružio podršku, a na snimci objavljenoj na televiziji prikazan je kako puca iz snajperske puške. Doduše, uspješnost ispaljenih hitaca u metu nije prikazana.

Putina je na putovanju u Rjazanj, jugoistočno od Moskve, pratio ministar obrane Sergej Šojgu, koji ga je izvijestio o tome kako obučavaju vojnike, priopćeno je iz Kremlja.

Kremaljski car provjerio je spremnost svojih vojnika, a posebno ga je zanimao dio poligona gdje su bile u tijeku vježbe gađanja.

Posjet je uslijedio dan nakon što je Putin podigao ratni položaj Rusije i proglasio izvanredno stanje u četiri okupirane regije Ukrajine koje je prošlog mjeseca odlučio pripojiti.

Suočen s nizom poraza, Putin je prošlog mjeseca proglasio "djelomičnu mobilizaciju" kako bi u rat uključio dodatnih 300.000 vojnika.

Putin je prošlog petka rekao da će mobilizacija biti gotova u roku od dva tjedna. U četvrtak je naredio svim ruskim regijama da učine više kako bi podržali potrebe vojske i naglasio da sve mobilizirane treba poslati na frontu s odgovarajućom opremom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:58