PRIOPĆENJE KREMLJA

Putin i bin Salman razgovarali o razmjeni ukrajinskih i ruskih zarobljenika, kažu da su zadovoljni

Oslobođeno je 215 ukrajinskih i stranih boraca u zamjenu za 55 ruskih zarobljenika, uključujući i bivšeg zastupnika Viktora Medvedčuka

Mohamed bin Salman i Vladimir Putin 

 Bandar AL-JALOUD/Saudi Royal Palace/AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin i saudijski prestolonasljednik Mohamed bin Salman izrazili su "zadovoljstvo" razmjenom ruskih zarobljenika s ukrajinskom skupinom u kojoj je bilo i stranaca, a u čemu je posredovao Rijad.

U telefonskom razgovoru u četvrtak navečer, dvojica čelnika izrazila "su zadovoljstvo transferom stranih državljana ratnih zarobljenika u Saudijsku Arabiju (...), a što je obavljeno uz osobnu medijaciju prestolonasljednika", objavio je Kremlj u priopćenju.

Kijev je objavio u srijedu da je s ruske strane oslobođeno 215 ukrajinskih i stranih boraca u zamjenu za 55 ruskih zarobljenika, među kojima je i bivši zastupnik Viktor Medvedčuk, blizak Putinu, koji je u Ukrajini optužen za veleizdaju.

U Saudijsku Arabiju bilo je prevezeno desetero stranaca - hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zatim pet Britanca, dvojica Amerikanaca, Marokanac i Šveđanin.

Prebeg se u četvrtak vratio u Hrvatsku, a i petorica Britanaca vraćena su u četvrtak u svoju domovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 16:23