NOVA DRAMA

Pucnjevi odjekivali na granici Koreja: Kimovi vojnici zalutali u šumi, na Jugu odmah reagirali

Najnovije vijesti stižu uslijed porasta tenzija zbog sjevernokorejskih balona

Južnokorejski vojnik u blizini zone razgraničenja

 Anthony Wallace/Afp

Južnokorejska vojska ispalila je hice upozorenja prema vojnicima Sjeverne Koreje kada su tijekom vikenda prešli granicu između dvije države, javlja Sky News.

Sjevernokorejske trupe u demilitariziranoj zoni koja razdvaja dvije zemlje prešle su liniju razgraničenja u nedjelju poslijepodne, priopćio je u utorak Združeni načelnik stožera Seula (JCS).

Najnovije vijesti stižu uslijed porasta tenzija zbog sjevernokorejskih balona koji izbacuju smeće na teritorij Južne Koreje.

Pukovnik Lee Sung-jun rekao je da vojska ne smatra da su vojnici namjerno prešli granicu jer je na tom području gusta šuma, koja često zaklanja granične oznake ili bilo kakve ceste.

image

Vojni objekt u Sjevernoj Koreji na granici

-/Afp

Novinska agencija Yonhap, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika JCS-a, izvijestila je da su vojnici uglavnom nosili krampove i sličan alat te se čini da su se izgubili.

Južnokorejska vojska i ranije je znala ispaljivati hice upozorenja na sjevernokorejske vojnike koji su prelazili granicu, ali većina takvih incidenata dogodila se oko morske granice koju Pjongjang osporava.

image

Bakon sa smećem koji je poslan iz Sjeverne Koreje u Južnu

-/Afp

- Krenuli su prema sjeveru odmah nakon emitiranja upozorenja naše vojske i pucnjeva upozorenja i nije bilo neuobičajenih pokreta, komentirao je probijanje granice.

Tijekom vikenda, Južna Koreja je obećala da će emitirati ‘nepodnošljivu‘ buku prema Sjevernoj Koreji prvi put od 2018. godine nakon što je Pjongjang u propagandnoj akciji poslao nekoliko balona preko granicu koji su izbacivali fekalije i razno smeće.

Vijeće za nacionalnu sigurnost Seula priopćilo je u nedjelju da će ponovno pokrenuti emitiranje propagande protiv Sjeverne Koreje preko zvučnika.

image

Vojni objekt u Sjevernoj Koreji na granici

-/Afp
image

Smeće koje je izbacio balon iz Sjeverne Koreje

Handout/Afp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 06:05