SVI IZDAJU DIKTATORA

Protiv Gadafija se okreće i obitelj: Četvorica sinova bježe iz Libije u Britaniju?

Britanija je spremna prihvatiti Gadafijevu obitelj, pod uvjetom da se njegov sin Saif-al Islam odrekne svoje nasljedničke uloge
Saif al-Islam Kadhafi, son of Libyan leader Moamer Kadhafi, speaks during an interview with AFP in Tripoli on February 26, 2011 amid political turmoil and an insurrection against Kadhafi's crumbling regime. AFP PHOTO/MAHMUD TURKIA
 AFP

TRIPOLI - Dužnosnici britanske obavještajne službe MI6 tvrde da će se sin libijskog diktatora Moamara Gadafija, Saif-al Islam Gadafi, okrenuti protiv vlastitog oca . S njim su, kako navode, više puta razgovarali u protekla tri tjedna. Prema otočkim medijima, Britanija je spremna prihvatiti Gadafijevu obitelj, pod uvjetom da se Saif-al Islam odrekne svoje nasljedničke uloge.

The Sun tvrdi da će Gadafija, uz Saif-al Islama, izdati još trojica njegovi sinova. Saadi je na čelu libijskih specijalnih postrojbi, Mutasim je savjetnik za nacionalnu sigurnostm dok je Kamis zapovijednik elitne vojne postrojbe poznate pod imenom 'Kamishova brigada'.

Osim obitelji, postoje nagađanja da će libijskog diktatora napustiti i stari prijatelj Abu Bakr Yunis Jabir. Gadafi i on prijatelji su još iz mladosti, iz vremena kad su njih dvojica služili vojsku, a Abu Bakr je imao jednu od ključnih uloga 1969. godine kad se Gadafi dokopao vlasti.

Podsjetimo, u Britaniju je ovog tjedan već prebjegao Gadafijev ministar vanjskih poslova Musa Kusa .

Pripadnici Gadafijevih snaga opet su u nedjelju napali grad Misratu. Meta im je ponovno bila bolnica. Ubijena je jedna osoba, dok ih je 15-ero ranjeno. Među ranjenima je i 14-godišnje dijete koje je zadobilo frakturu lubanje i nalazi se u komi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 14:47