ALEKSEJ DEVOTČENKO

PRONAĐEN U LOKVI KRVI Ruski glumac i oštri Putinov kritičar više nije među živima: 'Sigurni smo da je likvidiran'

Aleksej Devotčenko (49), ruski glumac i glasni kritičar predsjednika Vladimira Putina, u srijedu je pronađen mrtav u svom stanu u Moskvi.

Uvjereni da je ubijen

Okolnosti njegove smrti još nisu razrjašnjenje - policija, koja je pokrenula istragu, tvrdi kako nema naznaka da se radi o nasilnoj smrti, no glumčevi su prijatelji uvjereni da je on likvidiran. Njegov kolega iz branše Stanislav Sadalski napisao je na svom blogu da je Devotčenko, prema njegovim informacijama, ubijen.

Prema nekima od informacija koje kolaju ruskim medijima, mrtvog glumca pronašao je njegov rođak, i to navodno u lokvi krvi nakon što se ovaj sam ozlijedio pod utjecajem alkohola.

- Bio je genijalan, divan i utjelovljenje hrabrosti i neustrašivosti - izjavio je Boris Višnevski, opozicijski političar iz St. Peterburga.

Devotčenko je sudjelovao u nizu antikremaljskih prosvjeda. Otvoreno je zagovarao prava homoseksualaca i kritizirao moskovsku podršku separatistima na istoku Ukrajine.

‘Dosta mi je laži’

“Dosta mi je ove države-carstva i njenih laži, uroti šutnje, uzimanja mita i svih njenih vrijednosti”, napisao je Devotčenko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 14:03