SRAMOTAN ISPAD

PROFESORICA UČENICI ŽIDOVSKOG PODRIJETLA 'Da to više nisi ponovila jer ću te poslati u one vaše plinske komore'

Profesorica se navodno ispričala zbog svog ispada, a škola odbija otkriti njeno ime te se očitovati o tome da li je pokrenut disciplinski postupak protiv nje
 http://www.geograph.org.uk

U privatnoj školi North London Collegiate School jedna od profesorica je učenici židovskog podrijetla kazala kako će 'biti poslana u plinsku komoru' zbog manjeg incidenta u kantini u vrijeme pauze za ručak.

Ova je škola na jako dobrom glasu u Velikoj Britanij, a pohađale su je zvijezde poput Rachel Weisz, Rantzen i Anna Wintour.

Profesorica se navodno ispričala zbog svog ispada, a škola odbija otkriti njeno ime te se očitovati o tome da li je pokrenut disciplinski postupak protiv nje.

Ipak, roditelji 17-godišnje djevojčice uspjeli su od ravnateljice ishoditi javnu ispriku i natjerati da pred ostalim roditeljima i medijima osudi ovakve ispade.

Daily Mail upoznat je s identitetom djevojke, ali ga na zahtjev njenih roditelja nisu objavili.

Prema tvrdnjama djevojčinog oca, profesorica je ovu prijetnju uputila pred drugim učenicama koji su stajali u redu za hranu.

'Nemoj da se to više ponovi jer ću te morati poslati na kraj reda ili u jednu od onih vaših plinskih komora', rekla joj je navodno profesorica.

'Kćer mi je bila jako uznemirena. Nije ništa odgovorila profesorici, ali su drugi oko nje ostali zapanjeni', kazao je njen otac i dodao kako smatra da je škola u ovom slučaju postupila loše, a disciplinski postupak protiv profesorice nazvao je 'traljavim'.

'Moja supruga i ja voljeli bi da se profesorica primjereno kazni te da škola javno osudi ovakav govor', poručio je odlučni otac koji je čitav slučaj već prijavio Organizaciji koja se bori protiv antsemitizma u Velikoj Britaniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:23