GLASINE NE JENJAVAJU

Procurio šokantni email ruskog obavještajca: ‘Putin boluje od Parkinsona i karcinoma, kljukaju ga steroidima‘

Putin već godinama nastoji ostaviti dojam da je fizički jak i spreman - trenira džudo, boravi u prirodi, igra hokej na ledu i sl.

Vladimir Putin

 Screenshot/

Ako je vjerovati emailovima koje je navodno poslao jedan ruski obavještajac, a vidio britanski tabloid The Sun, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin (70) boluje od Parkinsonove bolesti i raka gušterače. U emailovima stoji i da postoje glasine da Putin ima i rak prostate.

"Mogu potvrditi da mu je dijagnosticiran rani stadij Parkinsonove bolesti, no ona već napreduje. Ta će se činjenica poricati i skrivati. Putina stalno kljukaju raznim steroidima, s prima i inovativne lijekove protiv bolova kako bi zaustavio rast raka gušterače koji mu je također nedavno dijagnosticiran. Pored toga što je rak gušterače jako bolan, Putinu zbog lijekova zna oteći lice, a ponekad zna imati i rupe u pamćenju. Osobe bliske ruskom predsjedniku nagađaju da se njegov rak gušterače širi, ali i da boluje od raka prostate", napisao je u emailu poznavatelj prilika u ruskoj obavještajnoj zajednici.

Dužnosnici Kremlja oduvijek tvrde da Putinu nije ništa.

Putin već godinama nastoji ostaviti dojam da je fizički jak i spreman - trenira džudo, boravi u prirodi, igra hokej na ledu i sl. Međutim, njegovi ovogodišnji javni istupi sugeriraju da je moguće da, u najmanju ruku, više nije u formi u kojoj je možda nekoć i bio. The Sun piše da se moglo vidjeti da teško diše i govori te da izgleda premoreno.

U propagandnom videu koji je objavljen u drugoj polovici listopada moglo se vidjeti da se na Putinovoj desnoj nadlanici nalazi nešto što podsjeća na tragove koji na njoj ostanu nakon primanja intravenozne terapije. Ruski državni mediji video su kasnije obrisali.

Britanski tabloid navodi da je ruski predsjednik trpio velike bolove dok je predvodio slavlje na Crvenom trgu u Moskvi koje je upriličeno nakon što je Rusija krajem rujna ilegalno aneksirala četiri ukrajinske oblasti. Navodi se da je Putinovo lice bilo crveno i da su mu obrazi bili upaljeni.

Politički analitičar Valerij Solovej tvrdi da Putin boluje od nekoliko ozbiljnih bolesti među kojima su rak, Parkinsonova bolest i shizoafektivni poremećaj. Shizoafektivni poremećaj obilježen je značajnim simptomima raspoloženja, psihozom i drugim simptomima shizofrenije. Od shizofrenije se razlikuje po pojavi jednog ili više napada simptoma depresije ili manije.

Solovej tvrdi da Putinovo zdravlje rapidno propada te da je moguće da je ono utjecalo na neke njegove odluke tijekom rata u Ukrajini.

Ranije je bivši šef britanskih obavještajaca sir Richard Dearlove rekao da Putinu prijeti hospitalizacija u sanatoriju te da će 2023. zbog bolesti napustiti svjetsku politiku.

Stručnjak za teoriju igara Georgij Jegorov upozorava da bi Putin mogao posegnuti za nuklearnim oružjem ako je teško bolestan te ako neće još dugo živjeti. "Nuklearno oružje tada ima smisla. Ne želi da ga povijest pamti kao gubitnika", dodao je Jegorov.

Bivši vojnik, a sada zastupnik u britanskom parlamentu Richard Dannatt tvrdi da Putinove "crne šake" otkrivaju da injekcije prima u neuobičajene dijelove tijela jer ih u uobičajene ne može primiti.

Poznavatelji prilika u Kremlju navodno su priznali da je Putinu loše te da je na neke javne događaje slao dublere.

Promatrači su ukazali i na to da tijekom sastanaka s visokim dužnosnicima desnom rukom drži stol ispred sebe kako se navodno ne vidjelo da mu se ruke tresu. Kada se u travnju ove godine u Kremlju sastao s predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, ruke su mu se vidljivo tresle.

Putin je u travnju viđen i kako se grize za usnicu te šepa i radi grimase.

The Sun piše da je Putinu u lipnju pružena hitna medicinska pomoć. Kremaljski insajder kažu da mu je naglo pozlilo te da mu se zavrtjelo. Ta se epizoda dogodila kada se ustao od stola nakon 90-minutnog sastanaka s ruskim vojnim vodstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:58